eur:
395.21
usd:
370.95
bux:
65130.91
2024. április 19. péntek Emma
A norvég Marte Olsbu Röiseland a női sílövők 7,5 kilométeres spint versenyében a 2022-es pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévő Nemzeti Sílövő Központban 2022. február 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Durva, megalázó szavakat használt az orosz olimpiai bajnok a norvégokra

A norvék sílövők nem engednék vissza az oroszokat az olimpiára. Ezen akadt ki az olimpiai bajnok Anfisa Reztsová, csótányoknak nevezte őket.

A norvég válogatott jelenlegi legjobbjai, a Boe-testvérek, Sturla Holm Laegreid és a lányok közül Ingrid Landmark Tandrevold is azon az állásponton van, korai lenne visszaengedni a háborút kezdeményező országok sportolóit az olimpiára - írja az Eurospsort.

Szerintem naivok lennénk, ha a sportot ilyen mértékig elválasztanánk a politikától. Főleg, ha megnézzük, hogyan használta az utóbbi időben Oroszország a sportot. Azt hiszem, ha visszaengednénk őket, az nagyon rossz üzenet lenne” – idézik Tandrevoldot.

Ezen megütköztek az orosz versenyzők.

„Sajnálom, hogy nem barátként és ellenfélként tekintenek ránk. Pedig mindig is hittem benne, hogy a sport kívül maradhat a politikán” – mondta Anton Shipulin, az oroszok már visszavonult biatlonosa a TASSZ-nak

A legdurvább indulatok viszont a váltóban olimpiai és háromszoros világbajnok Anfisa Reztsovából szabadultak ki.

„A norvégok mindig is ellenünk voltak. A Boe-testvérek és a többiek is, szóval nem lep meg. Nélkülünk ők lehetnek a hősök, hiszen mindig is mi voltunk a legkeményebb ellenfeleik, sőt jobbak voltunk náluk. Ezért ellenzik, hogy visszatérünk a nemzetközi versenyekre. Se a finnek, se a svédek nem bánnak így velünk. De ha ők mellettünk is állnak, senki nem hallgat majd rájuk” – fogalmazott Reztsova, majd hozzátette:

a norvégok mind gonosz csótányok.

"A csótány a legmasszívabb rovar, ami még egy atombombát is túlél, úgyhogy valójában hízelgő, ha annak neveznek minket” – reagált viccesen Laegreid, majd hozzátette, ők csak állást foglaltak az ukrajnai háború kapcsán, ami egyből személyeskedő reakciókat váltott ki.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×