eur:
389.44
usd:
363.72
bux:
68096.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Magyari Alda a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női vízilabdatornájának második fordulójában játszott Magyarország - Egyesült Államok mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. július 28-án. A magyar válogatott 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Faragó Tamás: ezt a mérkőzést eleve feladtuk

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó a női vízilabda-válogatott csütörtöki veresége kapcsán kifejtette: a viadalt egyfajta edzőmeccsnek tekintették, sok fiatalt kipróbáltak.

A magyar női vízilabda-válogatott második csoportmeccsén 15-11-re kikapott a spanyoloktól a Santa Cruzban zajló Világliga-szuperdöntőben.

A mérkőzéssel kapcsolatban Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó az InfoRádióban elmondta: "egy olyan hivatalos mérkőzést játszottunk, ami valójában egy edzőmérkőzés volt.

Két kulcsjátékosunk nem játszott, négy fiatalt kipróbált Bíró Attila,

tehát a mérkőzést eleve feladtuk annak reményében és érdekében, hogy ezeket a fiatalokat éles helyzetben kipróbáljuk. Érdemes lesz a nevüket megjegyezni, mert helytálltak és reményteljes tehetségek."

Az így összeállított női válogatott egy olyan spanyol csapattal szemben maradt alul, amelyben világsztárok is vannak, és olyan játékosok, akik 8-10 méterről is tudnak gólokat lőni. Faragó Tamás emlékeztetett: a spanyol válogatott a világ egyik legjobbja, az eredményei is bizonyítják, hogy komoly erőt képviselnek.

A jövő feladataival kapcsolatban kifejtette: a következő évre már egy megfiatalodott válogatottat kell összeállítani egyrészt az olimpiai, másrészt a vb-kvalifikáció miatt. Ennek megfelelően vállalták be így ezt a mérkőzést is. Mindemellett, jegyezte meg, a spanyolok otthon, bármilyen erős összeállítású a magyar válogatott, képesek győzni a mieink ellen.

Megerősítette, a bronzérem lehet most a reális eredmény a női vízilabda-válogatott számára.

"A legfontosabb cél, hogy a négy közé kerüljünk és ott jó mérkőzést játsszunk. Igen, megvan a lehetőség arra, hogy a bronzérmet megszerezzük."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×