eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A kínai Csou Kuan-jü sérült Alfa Romeóját felemelik a helyszínről, miután bukott a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Brit Nagydíjának rajtja után a silverstone-i pályán 2022. július 3-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Így élte át Csou a Forma-1 legutóbbi horrorbalesetét - beszámoló, videó

Csou Kan-jü, a kínai versenyző maga is részletesen beszélt az esetről. Csak erős idegzetűeknek!

Megszólalt és részletesen beszélt silverstone-i horrorbalesetéről az F1 kínai pilótája, Csou Kan-jü (Alfa Romeo) - derül ki a GPhírek cikkéből.

Visszaemlékezése szerint a rajt után történt baleset pillanatában nagyon félt a tűztől, máig nem tudja, hogy élte túl a durva balesetet, mostanra azonban feldolgozott mindent és gyógyul.

Ismert, a rajt után vasárnap a Brit Nagydíjon több autó összecsúszott, de a legnagyobb pechje a kínai versenyzőnek volt, aki autójában hosszan csúszott a pálya mellett fejjel lefelé, mígnem a gumifalon átpördülve a nézőket védő kerítésnek csapódva állt meg. Az újonc kisebb karcolásokkal megúszta az eseményeket.

Csou autójáról letört a bukócső, csak a "glória" védte meg őt. A pilóta szerint a bukócső maga nem volt megfelelően tesztelve.

"A borulás után az első dolgom az volt, hogy megpróbáltam elengedni a kormányt. Soha nem lehet tudni, egy ilyen balesetben könnyen eltörhet az ember csuklója. Miközben csúsztam a földön, tudtam, hogy egy hatalmas ütközés fog következni, mert az autó nem állt meg. Akkor megpróbáltam a lehető legbiztonságosabb pozícióba helyezni magam, és csak vártam az utolsó ütközést. Igyekeztem feszesen tartani a kezemet, hogy ne szabaduljon el a becsapódásnál. Lényegében csak vártam, hogy az utolsó ütközés megállítson. Amikor ez megtörtént, nem tudtam, hol vagyok, mert fejjel lefelé voltam" - idézte fel a részleteket.

A következő dolog, amit észlelt, hogy valami szivárog.

"Nem voltam benne biztos, hogy a testemből vagy az autóból [jön]. Megpróbáltam leállítani a motort, mert még be volt kapcsolva. Tudtam, hogy ha tűz üt ki, nehéz lesz kijutni. Nem tudtam, mi történt, ki talált el, mert az egyes kanyar előtt egyenesen mentem a fehér vonal mellett, aztán hirtelen hatalmas csattanás volt" - folytatta.

Végül félig magától, félig külső segítséggel ki tudott mászni a roncsból, és utána rájött, hogy nem ott kötött ki, ahol ő azt az autóban ülve gondolta. Egy pályamunkás beszélt hozzá.

"Azt hittem, hogy a gumifal mellett vagyok, de valójában a fal és a kerítés között voltam, amit nem tudom, hogyan éltem túl. Visszanézve nyilván láttam, hogy a glória mentett meg."

Csou kihagyás nélkül folytatja a szezont.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×