INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

cselgáncs

tóth lászló

elnök

A győztes Tóth Krisztián a tadzsik Komronsok Usztopirijon elleni küzdelem végén a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 1-jén.

Sosem látott siker kapujában a magyar cselgáncs

A hétfői határidőig egyedül Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) vezetője jelentkezett az európai szervezet elnökének. Az elnökválasztást június 17-én, Bécsben rendezik.

„Az én jelentkezésem nem egy egyéni jelentkezés volt csak, hanem elnöki kandidálás együtt az igazgató tanács új tagjaival, 13 fővel. Egy csapat is mögöttem van, egy olyan csapat, amelyikben olimpiai bajnok hírességektől kezdve az európai dzsúdó meghatározó szövetségi elnökei, illetve a legmagasabban kvalifikált tisztségviselők is benne vannak” – beszélt a jelöltségéről Tóth László.

A hazai szövetség elnöke szerint ez nemcsak a magyar dzsúdó, hanem a magyar sport sikere, sportágában pedig a legnagyobb magyar sportdiplomáciai eredmény lenne európai elnökké választása. Kiemelte, hogy ez hosszú munka eredménye, a magyar dzsúdó felépítése tette lehetővé.

„Tízéves koromban kezdtem dolgozni, ez azt jelenti, hogy most 52 éve vagyok benne a dzsúdóban, 40 éve vezetői feladatokkal. 21 éve vagyok tagja az európai dzsúdó vezetésének” – mondta az európai szövetség kincstárnoka és végrehajtó bizottságának tagja.

Tóth László arról is beszélt, hogy nagy presztízs elérni az európai elnöki pozíciót, de ennek nem lenne realitása elmondása szerint önmagában a sikeres hazai szövetséggel, hanem

kellett hozzá az erőteljes kormányzati támogatás is.

Kiemelte az elmúlt évek két magyarországi világ- és egy Európai-bajnokságát, a további rangos nemzetközi versenyeket és a hazai rendezésű nemzetközi edzőtáborokat.

Annak is nagy szerepe van a támogatásában, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség egyedül a nagy sportszövetségek közül Magyarországon van regisztrálva, az elnöki iroda Marius Vizer vezetésével Budapesten található.

„Az egyik programpontom az volt, hogy erősíteni kell a kapcsolatot a nemzetközi szövetséggel, és az együttműködési pontokat úgy megtalálni, hogy a sikeres programjainkat együtt továbbvigyük” – mondta Tóth László.

Külön kiemelte azt a hazai programot, amivel bevitték az iskolákba a sportágat, mint mondta, ebben világelsők.

Nyitóképünkön a győztes Tóth Krisztián a tadzsik Komronsok Usztopirijon elleni küzdelem végén a budapesti cselgáncs-világbajnokság férfi 90 kilogrammos súlycsoport versenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 1-jén.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Sosem látott siker kapujában a magyar cselgáncs
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018