eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) megválasztott új elnöke beszédet mond a MOB közgyűlésén a budapesti Larus Rendezvényközpontban 2022. január 29-én. Az 57 éves, kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egy nehéz döntés háttere: az orosz és a fehérorosz sportolókat is kizárják a magyarországi sporteseményekről

A sportéletnek egységet kell mutatnia a háborús helyzetben, a MOB a NOB ajánlásait követi - hangsúlyozta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke az InfoRádióban. A Hungaroringet is irányító sportvezető a mogyoródi várakozásokról is szólt.

Bő egy hete tart a háború Ukrajnában, a sport világában pedig nincs teljes egység abban, hogy miként viszonyuljanak az orosz versenyzőkhöz, helyszínekhez.1

Az InfoRádió Gyulay Zsolttól, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökétől kérdezte, hogyan alakul ki a magyar protokoll az ügyben.

"Online konferenciát tartottunk Szabó Tünde sportállamtitkárral, a paralimpiai bizottság képviselőivel, olimpiai és olimpián kívüli sportágak szövetségeinek vezetőivel és a külüggyel, több mint hetvenen voltunk. Megállapítottuk, hogy az elkövetkező időben több mint 60 sportesemény lesz Magyarországon szövetségi rendezésben, illetve veszünk részt ilyeneken. Rengeteg kérdés merült fel, köztük az is, hogy kiálljunk-e az orosz sportolók ellen, meghívjuk-e őket hazai rendezésű eseményekre. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság is kiadott egy direktívát, ajánlást, és úgy látom, a nemzetközi életben is kialakult egy olyan irány, hogy

kizárják az orosz és fehérorosz versenyzőket. Ehhez igazodunk mi is"

- beszélt a nehéz döntés hátteréről Gyulay Zsolt.

Hozzátette: nem lehet mást tenni, ebben a helyzetben

"az egyéni vélemény kevésbé érdekes",

alapvetően az egység megteremtése a cél.

A Formula-1-es Magyar Nagydíjon viszont autóba ülhet orosz pilóta a dolgok jelenlegi állása szerint, míg a Szocsi Nagydíj Oroszországban elmarad.

"Remélhetőleg addigra ez a vészhelyzet már elmúlik" - utalt a sportvezető arra, hogy a magyarországi F1-es futamra csak nyáron kerül sor. "Remélem, a mi futamunk nem sérül, a jegyeladások töretlenül mennek előre, telt házas futamra számítunk."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×