eur:
391.01
usd:
366.09
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
NEW YORK, NEW YORK - JUNE 10: Ben Proudfoot, Gabe Godol, Lusia Harris and Brandon Somerhalder attend the 2021 Tribeca Festival Premiere Shorts: Go Big at Hudson Yards on June 10, 2021 in New York City. (Photo by Cindy Ord/Getty Images for Tribeca Festival)
Nyitókép: Cindy Ord/Getty Images/Tribeca Festival

Meghalt az NBA egyetlen női kiválasztottja

Lusia Harris 66 évesen hunyt el, ő szerezte az első pontot női olimpiai kosárlabda-mérkőzésen.

Hatvanhat éves korában elhunyt Lusia Harris, az egyetlen női kosárlabdázó, akit kiválasztottak az észak-amerikai profiligába (NBA), és az első játékos, aki pontot szerzett olimpián női mérkőzésen.

Harris játékjogát 1977-ben a New Orleans Jazz foglalta le a draft hetedik körében, ám a csapat nem tudta őt tesztelni, mert várandós lett. A Delta State Egyetem színeiben sorozatban háromszor nyert bajnokságot az 1970-es években, míg az 1976-os olimpián ezüstérmes lett az amerikai válogatottal. A női kosárlabda ekkor mutatkozott be az ötkarikás játékok műsorán, és a japánok elleni nyitótalálkozón ő dobta az első kosarat. 1992-ben beválasztották a sportág hírességeinek csarnokába (Hall of Fame), első fekete bőrű női kosárlabdázóként érdemelte ki az elismerést.

Harris pályafutásáról tavaly film készült a Kosárlabda királynője címmel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×