eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Vinicius Jr, a Real Madrid játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Liverpool ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Real Madrid - Liverpool első mérkőzésen Manchesterben 2021. április 6-án.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin

Erre költi a pénzét a Real Madrid brazil csillaga

Vinícius Júnior még mindig csak 21 éves, de már három éve a Real Madrid első csapatának a tagja. Egy szikrázóan tehetséges ifjú csatárként érkezett, mára befutott futballista, s egyszersmind egy „nagyvállalat” lett belőle.

Vini Jr – így szerepel a mezén a neve. A brazil csillagok többségéhez hasonlóan nagyon szegény családból származik, miután a Flamengóhoz igazolt, a nagybátyjához költözött, hogy közelebb legyen az edzőközponthoz, s szinte saját magát tartotta el a klubtól és annak támogatóitól kapott segélyekből.

A külföldi klubok közül elsőként a Liverpool vette fel vele a kapcsolatot. Aztán a Manchester City, majd a Barcelona, a katalánok elvitték a játékos szüleit, hogy megismerhessék a várost és a Camp Nout, s csak aztán jelentkezett a Real Madrid. A Barça ajánlata nagyon jó volt, de Vinícius tartott attól, hogyan férne be az első csapatba Messi és Neymar mellett.

Még kiskorú volt, amikor 2017. május 23-án – tíz nappal azt követően, hogy bemutatkozott a brazil élvonalban – szerződést kötött a Real Madriddal. Ebben szerepelt egy klauzula, amely szerint a kontraktus 2018. július 12-től érvényes, vagyis nagykorúsága napjától.

A madridi Marca nemrégiben, a brazil ge.globo portál alapján közölt egy hosszú elemzést arról, hogy az egykori szegény kisfiú jövedelmére – ami pedig nem is számít kiugrónak a mostani első csapatnál – mi minden épül.

Ebből kiderül, hogy tizenkét ember csak a futballista körüli teendőket látja el, míg további huszonhét részben az ő ügyeit viszi. Előbbiek között van szakács, aki egyben a helyes táplálkozás betartására is ügyel, még arra is, is Vini kedvence, a rizs és a bab kombinációjával elkészítet feijoada csak hetente kétszer kerüljön az asztalra. Inkább a fehér húsra épül az étrend.

Thiago Lobo fizioterapeuta minden mérkőzés után a rehabilitáción és a sérülések kezelésén dolgozik.

Egészen a közelmúltig egy profi operatőr is kísérte mindenhova, ő ellenben személyes problémái miatt kénytelen volt visszatérni Brazíliába. Ugyancsak dolgozik neki egy privát fotós.

Létrejött a „családi” iroda, amely a vagyon kezelését végzi, valamint európai karrierje irányítására szerződést kötött a TFM elnevezésű irodával, amely jogi segítséget is nyújt.

Az említett brazil portál megszólaltatta Frederico Penát, a TFM vállalat vezérigazgatóját, aki megerősítette, hogy a Real Madrid a klub politikájának részeként partner a szponzori szerződések támogatásában, de, mint hozzátette, már nem mindig egyezik bele az imázsjogok fele-fele arányban történő megosztásába.

Vinícius Júniort például szerződés köti a Nike mellett a GaGa Milanóhoz és a Dolce & Gabbanához. Nagykövete volt az EA Sports FIFA 2020 játékának. A brazil portál szerint az egyéni támogatóitól évente körülbelül ötmillió reált, vagyis 800 000 eurót kap.

Értékét növeli, hogy aktívan jelen van a közösségi médiában. Az Instagramon már akkor kétmillió követője volt, amikor 18 évesen elhagyta a Flamengót. Az első madridi szezon végén hétmillióan követték. Ma már közel van a 12 millió követőhöz.

Az ifjú brazil szélső 25 000 eurónak megfelelő összeget keresett a Flamengónál, mielőtt Európába költözött. A mostani fizetése nagyjából 3,5 millió euró. A TFM szerint: „a spanyol sajtó úgy tudja, ez az öt legalacsonyabb fizetés egyike, de ezt csak gondolni lehet. Soha nem vagyunk biztosak a többi fizetésben. A piacon szerzett tapasztalataink alapján furcsa, hogy az öt legalacsonyabb közé tartozunk, de határozottan, mondjuk, az alsó harmadba”.

Vinícius Júnior, akinél az idény eddigi szakaszában legfeljebb Benzema nyújtott jobb teljesítményt a Real Madrid játékosai közül , hamarosan új házba költözik, ahol a legjobb felszereltség lesz. A legmodernebb edzőterem, ahol labdával is lehet dolgozni, s a gépekkel a rehabilitációra is lehetséges lesz. Még medencét is építettek, a víz alatti masszásokhoz.

Tavaly elindult az Instituto Vini Jr, amely a legszegényebb gyerekeket igyekszik segíteni.

Az első projekt az oktatásra összpontosít, hogy könnyebbé és szórakoztatóbbá tegye a tanulást. Az éppen száz éve született híres brazil pedagógusról, Paulo Freiréről elnevezett riói iskolában próbálták ki a kísérleti módszereket.

Fura dolgot mondott ezzel kapcsolatban az ifjú futballista: „Nem azt akarom, több Vinícius Júnior, több Neymar, több Cristiano Ronaldo legyen. Inkább több orvos, tanult ember váljon belőlük.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×