eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin
Lionel Messi, az FC Barcelona spanyol labdarúgóklub eddigi csillaga sír a csapat otthonában, a barcelonai Camp Nou Stadionban tartott sajtóértekezletének kezdetén, 2021. augusztus 8-án. A klubvezetés az előző napokban bejelentette, hogy a spanyol szakszövetség pénzügyi fair play szabályai miatt nem tudják a hatszoros aranylabdás Messi szerződését meghosszabbítani.
Nyitókép: MTI/AP/Joan Monfort

Végleges a szakítás: Messi elbúcsúzott a szurkolóktól

Elegánsan, egyben megtörten állt ki Lionel Messi futballista-pályafutása eddigi talán legnehezebb sajtótájékoztatójára, a Camp Nouhoz közeli, az egyesület alapítási évéről elnevezett 1899-es auditoriumban.

Megkísérelte leírni az érzéseit azok után, hogy több mint két évtized után nem folytatja a pályafutását az FC Barcelonában, noha erre mind neki, mint a klub vezetőinek, azon belül Joan Laporta elnöknek is megvolt a határozott szándéka. Ugyanakkor nem beszélt a jövőjéről

Az igazság az, hogy nem tudom, mit mondjak – kezdte. – Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam azon, amit mondhatnék, és az az igazság, hogy nem jut eszembe semmi. Ez nagyon nehéz számomra, miután ennyi évig itt voltam, szinte egész eddigi életemben. Nem vagyok kész erre.

Őszintén szólva, tavaly a faxüzenet minden hülyeségével együtt is meg voltam győződve arról, hogy tudom, mit akarok. De idén nem ugyanaz a helyzet. Most a családom és én is meg voltunk győződve arról, hogy itt maradunk, itthon, úgy éreztük, ezt mindennél jobban szeretnénk.

Huszonegy év után távozom, a három katalán-argentin gyerekemmel. Ebben a városban laktunk, ez az otthonunk. Nagyon hálás vagyok mindenért, minden csapattársamnak, mindenkinek, aki mellettem volt.

Az első naptól az utolsóig mindent megadtam ennek a klubnak. Soha nem gondoltam bele igazán, hogy el kell búcsúznom, mivel nem akartam.

Szeretem ezt a klubot. Több mint másfél évet nem tudtunk szurkolók előtt játszani, ez nagyon nehéz volt. Ha elképzeltem volna valaha egy ilyen búcsúbeszédet, akkor biztosan arra vágytam volna, hogy a szurkolókkal teli Camp Nouban legyen, hogy rendesen elbúcsúzhassam.

Sok minden megfordult a fejemben. Még mindig nem értettem meg igazán a történteket, azt, hogy most elhagyom ezt a klubot, és megváltoztatom az életemet. De el kell fogadnunk, hogy így lesz és tovább kell lépnünk.

Voltak jó és rossz pillanataink is, de az emberek által kimutatott szeretet mindig ugyanaz volt.

Sok mindent elfelejtettem, amit el akartam mondani, de most csak ennyit tudok. Köszönöm mindenkinek"

Az argentin világsztár, miután az újságírókból álló hallgatóság felállva ünnepelte, válaszolt néhány kérdésre.

Beszélt arról, hogy az egyik legemlékezetesebb pillanata a bemutatkozása volt: „Amikor debütáltam, az álmom vált valóra, és minden, ami később jött, elképesztő volt. Mindig emlékezni fogok arra a pillanatra, amelyben minden elkezdődött.”

Csak kapott azért kérdést arról, miért nem tudott leszerződni újra: „Az egyértelmű, hogy mindent megtettem, ami lehetséges, de a klub nem tudta megtenni a maga lépését a La Liga miatt. Mindent megtettünk, amit lehetett, mert maradni akartam. Tavaly nem akartam maradni, és ezt ki is mondtam. Idén igen, de nem tudtam.”

Megjött a várt kérdés arról is, lehetséges-e, hogy a PSG lesz a következő állomáshelye. A válasz: „Ez is egy lehetőség, de még senkivel semmit sem fixáltam le. Amikor megjelent a sajtóközlemény, sok hívásom volt, és sok mindenről beszélünk.”

Aztán újra az érzéseiről beszélt: „Mintha hideg lett volna a vérem, nagyon szomorú voltam, nagyon nehéz volt eddig. Még mindig próbálom feldolgozni az egészet. Hazaérve még mindig rosszul fogom érezni magam, s még rosszabb lesz."

Az egyik újságíró még egyszer visszatért arra, miért nem maradhatott Messi. A válasz: „Ahogy az elnök mondta, a klubnak nagy adóssága van, nem tudják megtenni, hogy szerződtetnek. Immár a karrieremre kell összpontosítanom, és arra, hogy mit kell tennem ezentúl. Mindent megtettem, hogy maradjak, de nem lehetett maradni. Felajánlottam, hogy ötven százalékkal csökkentem a fizetésemet, de mást nem kértek tőlem.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×