eur:
394.08
usd:
364.99
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: waterpolo.hu

A fegyelmezettség volt az U15-ös fiú vízilabda-válogatott Eb-győzelmének a titka

A játékosok maradéktalanul betartották a taktikai utasításokat, de a medencén kívül is rendkívül fegyelmezettek voltak – mondta Dávid Zoltán, a veretlenül Európa-bajnoki címet nyerő U15-ös fiú vízilabda-válogatott edzője.

A magyar fiú U15-ös vízilabda-válogatott megnyerte a korosztályos Európa-bajnokságot. A tornán a döntőig két szoros mérkőzése volt, a csoportban a horvátokat verte 13-10-re, az elődöntőben, pedig a görögöket 10-8-ra, a kettő között a grúzok ellen 23-3, a lengyelek ellen 32-3, a negyeddöntőben a törökök ellen 20-5 volt az eredmény.

A döntőben a többek között az olaszok, a szerbek és a horvátok ellen is nyerő Spanyolország voilt az ellenfél. A Dávid Zoltán, Regős Áron, Bisztritsányi Dávid trió irányította csapat a változatos 3-3-as első negyedet követően a másodikban robbantott. Gólt jegyzett sorrendben Dorozslai Zalán, Tóth András, Haverkampf Bence és Balogh Botond, 7-3-as volt az előny, jó volt a védekezés és Kiss Gergely kapusteljesítménye. A nagyszünetre 7-4-es előnnyel ment a válogatott. Balogh Botond, majd Mérő Alex is betalált, 10-5-ös sikerével megnyerte az Európa-bajnokságot a csapat – derül ki a waterpolo.hu tudósításából.

"Az utolsó percekig izgultam, bár nagy volt a különbség, de ezért sajnos láttam már ennél cifrábbat is. Az utolsó két perc környékén éreztem azt, hogy itt már nem lehet baj" – mondta az InfoRádióban Dávid Zoltán, az Európa-bajnokok edzője. A végső sikerben azért sem lehettek biztosak, mert nem nagyon volt lehetőség arra, hogy a többi csapattal találkozzanak. Egy felkészülési tornán játszott a válogatott, ahol találkozott Montenegróval, Horvátországgal, Olaszországgal, Szerbiával is, de a görög, a spanyol, illetve az orosz válogatottal nem, őket először csak az Eb-n látták. "Az első benyomás az volt, hogy nagyon jól játszanak, és nem hasonlítható ahhoz a játékstílushoz, amivel odáig találkoztunk. Izgalmas volt, hogy a mi játékunk mire elég ellenük, illetve az ő játékuk mire elég a mi játékunk ellen. Szerencsére mindenki ellen elég volt a miénk" – értékelt a szakvezető.

Dávid Zoltán az is kiemelte, hogy a magyar játékosok nagyon céltudatosak voltak, nagyon koncentráltak, és a legfegyelmezettebbek is ők voltak, és nem csak a medencében. "Nem ettől fogunk nyerni, de ezek az apró dolgok igenis nagy jelentőséggel bírnak. Fontos az is, hogy mi bármit kitalálhatunk a parton, bárhogy kielemezhetjük az ellenfelet, ha azt a vízben nem tudják megcsinálni a srácok, nem tudják megoldani a problémákat. Ezek a srácok megoldották, fegyelmezetten betartották a taktikát" – dicsérte tanítványait az edző. Annak megjóslására viszont nem vállalkozott, hogy a mostani Európa-bajnok közül hányat láthatunk majd a felnőttek között is a válogatottban.

"Ezek a srácok fiatalok, még a fejlődésben, növésben vannak, a fizikai állapotukban óriási változások következhetnek be. Az nyilván látszik, hogy nagyon ügyesek, voltak kiemelkedő teljesítmények, ők valószínűsíthetően azért a felnőtt válogatottban is meg fogják tudni majd állni a helyüket" – mondta Dávid Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×