eur:
385.87
usd:
355.41
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
MONTALCINO, ITALY - MAY 19: Attila Valter of Hungary and Team Groupama - FDJ, Gianni Moscon of Italy & Egan Arley Bernal Gomez of Colombia and Team INEOS Grenadiers Pink Leader Jersey during the 104th Giro dItalia 2021, Stage 12 a 162km stage from Perugia to Montalcino 554m / Gravel Strokes / @girodiitalia / #UCIworldtour / #Giro / on May 19, 2021 in Montalcino, Italy. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Továbbra is bizonytalan, lesznek-e jövőre magyarországi Giro-szakaszok

Időben közel eshet a jövő évi kerékpárverseny a hazai országgyűlési választásokhoz, és csak akkor vág bele a kormány a szervezésbe, ha az önkormányzatokkal meg tud állapodni minden engedélyről. A kormány - mint az Infostart megtudta - nagyon szeretné a versenyt.

Korábban Magyarország megszerezte a lehetőséget arra, hogy Budapestről indulhasson a Giro d'Italia, a világ egyik legnézettebb kerékpárversenye, ám a világjárvány közbeszólt, és először eleve a verseny megrendezése került le a napirendről - 2020-ban -, majd az idei versenyt - Valter Attila nagyszerű, sporttörténelmi részsikerei mentén - már ugyan meg tudták szervezni, de csak olasz földön.

A kérdés emiatt máig a levegőben lóg, hogy megtartotta-e a társházigazda jogát Magyarország a Giróra, vagy elestünk ettől a turisztikai lehetőségtől, ezért ezt a Kormányinfón fel is tette az Infostart.

"Nincs végleges megállapodás, a körversenyben érintett megyei jogú városok vezetői levélben fordultak a miniszterelnökhöz, kérve azt, hogy a tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt verseny pótlására kerüljön sor.

A viadal komoly reklám lehet Magyarországnak és azoknak a városoknak, ahol a verseny áthalad. Próbálunk megállapodni a szervezőkkel"

- adott helyzetjelentést az ügyben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az ügyben "mozgásban van" Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is, aki Fürjes Balázzsal együtt már egy kormányelőterjesztést is asztalra tett annak érdekében, hogy a korábbi lehetőséget megmentsék 2022-re.

Mint Révész Máriusz szavaiból április elején az InfoRádió Aréna című műsorában kiderült, a dolognak "komoly anyagi vonzata van", de nagy turisztikai lehetőségei miatt hatalmas bevétellel és presztízzsel is kecsegtethet, de árnyoldalt jelenthet a tavaszi megmérettetéssel kapcsolatban az időben igen közeli országgyűlési választás is, amely mentén engedélyezési problémák lehetnek, de a kormány törekedni fog rá, hogy csak úgy vágjon bele a szervezésbe, hogy bírja például a fővárosi önkormányzat támogatását is.

Hallgassa meg a teljes interjút!

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×