eur:
394.69
usd:
365.27
bux:
65518.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Kovács Anikó/MVLSZ

Trieszt után a Tüskeuszodában is legyőzték a női pólósok Hollandiát

A világliga-selejtezőtorna keretein belül játszott hivatalos felkészülési mérkőzésen a Bíró Attila irányította női válogatott 17-14-re nyert a holland csapat ellen.

A magyar női vízilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen 17-14-re legyőzte Hollandiát szerdán, a Tüskeuszodában.

Az első negyedben az Európa-bajnoki bronzérmes magyaroknak minden összejött a kissé álmos hollandokkal szemben, akik a második felvonásra kapuscserével éledtek fel. Az addig egyemberes ellenfél - az első öt holland gólból négyet Maartje Keuning szerzett - védőjátéka nagyságrendet javult, és a vendégcsapat a döntetlenre hozott második felvonást követően a harmadik végére már a mérkőzés állását is kiegyenlítette (13-13). A záró negyedre a magyarok is kapust váltottak, a kezdő Kasó Orsolya helyét Gangl Edina foglalta el, de a lendületbe jött hollandok a mérkőzésen először így is megszerezték a vezetést. Ezzel azonban el is lőtték az összes puskaporukat, míg a magyarok válasz nélkül maradt négy góllal a maguk javára döntötték el az összecsapást.

Bíró Attila szövetségi kapitány biztos ötkarikás résztvevő együttese kedden már a spanyolokkal vívott edzőmeccset, a folytatásban csütörtökön az Universiade-válogatottal, pénteken a görögökkel, szombaton ismét a spanyolokkal találkozik a Tüskeuszodában, ahol a nemzetközi mezőny a világliga budapesti helyszínén zajló európai selejtező-mérkőzéseit játssza. A magyarok ott a már korábban lejátszott hat mérkőzésükön 16 pontot szereztek, amellyel az élen állnak.

Magyarország-Hollandia 17-14 (7-3, 4-4, 2-6, 4-1)

a magyar gólszerzők: Keszthelyi 4, Antal, Parkes 3-3, Szilágyi, Vályi 2-2, Garda, Illés, Leimeter

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×