eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 22. péntek Móric
Vas Kata Blanka
Nyitókép: Forrás: Magyar Kerékpáros Szövetség

Vas Kata Blanka megint nagyot ment cyclokrosszban

Vas Kata Blanka ötödikként zárta a terepkerékpáros (cyclocross) világkupa-sorozatot, amelyben az U23-asok között az élen végzett.

Vas az első állomáson, a csehországi Táborban november végén a negyedik helyen végzett, majd decemberben a belgiumi Namurban ötödik, Dendermondéban hetedik lett. Január elején Hulstban ismét ötödikként ért célba, így a vk-rangsor negyedik helyéről várta a vasárnapi záró megméretést a szakágban, amelynek viadalait néhány kilométer hosszú körpályákon rendezik,

a versenyzők földutakon, füves területeken és aszfalton haladnak különböző mesterséges és látványos akadályokon keresztül.

A belgiumi Overijsében rendezett futamon kilencedik helyen tekert be a 19 éves magyar bajnok, ezzel összetettben az ötödik helyet szerezte meg a nemzetközi szövetség (UCI) eredményközlése alapján.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint így az U23-asok különversenyében az élen zárt, és "valódi esélyesként áll rajthoz" a jövő hétvégi belgiumi világbajnokságon.

Vas három szakágban is a legjobbak közé tartozik korosztályában: tavaly a terepkerékpár mellett hegyikerékpárban is vb-ezüstérmes volt az U23-asok között. A 2020-as év legjobb magyar női kerékpárosa a felnőtt mezőnyben is rendre bizonyít, a cyclocross mellett az országúti mezőnyversenyben és hegyikerékpárban is ő a felnőtt magyar bajnok.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke szerint az idei év áttörést hozhat a magyar kerékpározásban, hiszen a "fiatal magyar versenyzők, mint Vas Kata Blanka, Valter Attila, vagy Peák Barnabás felértek a világelithez", a sportág rekordszámú, három olimpiai és két paralimpiai kvótával számol Tokióban, a szponzorok pedig kezdenek felfigyelni a tehetséges utánpótlásversenyzőkre is.

Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

Nagy ütésből próbáltak talpra állni a tőzsdék, de nem jött össze

A hét korábbi részében jelentős hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, amelyet részben az amerikai jegybank számlájára lehet írni, hiszen e heti kamatdöntő ülésén ugyan nem változtatott a kamatszinten a Fed, azonban szigorú üzeneteket küldött azzal kapcsolatban, hogy az infláció csak hosszú idő múlva csökkenhet a célszintre, így a korábban vártnál hosszabb ideig maradhatnak magasan a kamatok. A tegnapi jelentős esés után ma már inkább a megnyugvás jelei látszottak a tőzsdéken, de nem jött össze a pluszos zárás végül sem a főbb európai, sem az amerikai tőzsdéken.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×