eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Neymar, a Paris Saint-Germain brazil játékosa a csapat edzésén a Párizshoz közeli Saint-Germain-en-Laye-ben 2019. szeptember 17-én, egy nappal a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Real Madrid ellen játszott mérkőzés előtt. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) háromról két mérkőzésre csökkentette Neymarnak a labdarúgó Bajnokok Ligájára szóló eltiltását, a brazil játékos legközelebb a harmadik fordulóban, október 22-én léphet pályára a belga Club Brugge ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Ian Langsdon

Neymar először segíthet a PSG-nek, Haaland a Dortmundnak

A labdarúgó Bajnokok Ligája első 2020-as tavaszi játéknapján pályára lép az a csapat is, amelyet Jürgen Klopp a legnagyobb favoritnak vél a végső győzelemre. Nem, nem a Liverpool FC – a Paris Saint-Germain, amely a Borussia Dortmundnál vizitál.

A Liverpool menedzsere szerint a párizsiak a sorozat esélyesei, ami már csak azért is meglepő, mert a PSG az elmúlt években (ha úgy tetszik: a legújabb nagybevásárlások kezdete óta) ősszel általában kiválóan szerepel a csoportszakaszban, aztán viszonylag gyorsan kiesik tavasszal. Igaz, tavaly például extrém balszerencsés körülmények között, de mégis csak búcsúzott a Manchester United ellen. Neymar a Párizsba igazolása óta még egyszer sem tudott lendíteni ebben a szakaszban a csapatán.

Most is fura előzmények után várja a mérkőzést, hiszen bordasérülése miatt a PSG legutóbbi négy tétmérkőzését kihagyta, miközben egy Magyarországon is ismert divatmárka „nagyköveteként” szerződésbeli kötelezettségeinek azért eleget tett, s utazgatott a múlt héten. Thomas Tuchel, a csapat edzője mindazonáltal számít rá, mint ahogyan Kylian Mbappéra is, aki állítólag kisebb sérülés miatt hagyta ki a hétvégi, Amines ellen bajnoki találkozót. A BL mostani góllövőlistájának élcsoportjában Mbappénak a legjobb a perc/gól mutatója.

Lehet, hogy Klopp a PSG dicséretekor elsősorban honfitársának és barátjának, Thomas Tuchelnek is kedvezni akart. Apropó, Tuchel! A sárga-feketéket 2015 és 2017 között irányító, a klubtörténet legutóbbi trófeáját edzőként jegyző tréner nem a legnagyobb szeretetben vált el annak idején a BVB vezérkarától, s a helyzet azóta sem javult. Bizonyságul elég idézni Hans-Joachim Watzkét, a klub ügyvezetőjét, aki azt mondta:

„Két évig együtt dolgoztunk együtt, és végül a dolgok kissé eldurvultak. Alighanem már soha az életben nem leszünk jó barátok.

De ez már egy hároméves történet, tisztelettel fogjuk fogadni, hiszen legutóbb vele nyert a csapat egy trófeát.”

A németek egyébként tartanak Neymartól is, de elsősorban Mbappétól, aki két gólt is szerzett ellenük az AS Monaco tagjaként abban az emlékezetes párharcban, amelyben egy nappal a kiírt után játszották végül le a mérkőzést, miután bombatámadás érte a Dortmund buszát. Egyébként ez volt az az ominózus eset, amelynek körülményei és kezelése miatt végül megromlott Tuchel és a vezetőség kapcsolata.

A német sajtó kíváncsian várja Erling Haaland bemutatkozását a Bajnokok Ligájában a Borussia Dortmund tagjaként. A számok lenyűgözőek: Haalandnál, aki egyébként először szerepelt tavaly ősszel ebben a sorozatban, csak Robert Lewandowski szerzett több gólt a csoportszakaszban. A fiatal norvég támadó akkor még az RB Salzburg tagja volt, majd húszmillió euró ellenében januárban a Borussia Dortmundhoz igazolt, ahol eddig

öt bajnoki mérkőzésen, 305 játékperc alatt, nyolc gólt szerzett.

Még egy, részben Haaland és Mbappé eredményességével is összefüggő adat arról, miért számíthat a nagyvilág ma este látványos mérkőzésre a Westfalenstadionban: 2020-ban eddig a Borussia Dortmund öt Bundesliga-mérkőzésen huszonkét gólt szerzett, a PSG pedig a Ligue 1-ben hét forduló alatt huszonnégyet termelt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×