eur:
394.26
usd:
370.42
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Háfra Noémi (b) és Tóvizi Petra a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokságon játszott Montenegró - Magyarország mérkőzésen Kumamotóban 2019. december 3-án. A magyar válogatott 25-24-re kikapott Montenegrótól.
Nyitókép: MTI/EPA/Jamamura Hirosi

 Hivatalos: Danyi Gábor és Elek Gábor irányítja a női kézilabda-válogatottat március végéig

A szakszövetség közleménye szerint a Győri Audi ETO KC és a Ferencváros vezetőedzőjének társ-szövetségi kapitányi megbízatása a március 20-22-én Győrben sorra kerülő olimpiai selejtezőtornára, valamint a Montenegró elleni hazai és idegenbeli Európa-bajnoki selejtezőkre szól.

Az olimpiai kvalifikációs tornán sorrendben Kína, Szerbia és az ötkarikás játékokon címvédő Oroszország lesz a magyarok ellenfele, a csoport első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára. "Úgy érzem, nagyon erős lesz a szakmai stáb, jó csapatot fognak alkotni, hiszen külön-külön is alkalmasnak tartom mindkét szakembert szövetségi kapitánynak" - mondta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. Hozzátette:

Danyi Gábor és Elek Gábor is első szóra elvállalta a megbízatást, és klubjaik is támogatták a kinevezésüket.

Novák András operatív igazgató elárulta, módosítani szeretnék azokat az időpontokat, amelyek a válogatott játékosok klubcsapatainak bajnoki mérkőzéseit érintik, hogy a nemzeti csapat a hivatalos időszakhoz képest korábban, már a március 9-i héten megkezdhesse a felkészülést a győri tornára.

"Óriási megtiszteltetés, hogy rám, ránk gondolt a magyar szövetség a jelenlegi helyzetben, éppen ezért egy pillanatig nem gondolkoztam a felkérésen, de talán mondhatom ezt Elek Gábor nevében is" - emelte ki Danyi Gábor. Kijelentette, az olimpiai selejtező olyan lehetőség a sportág számára, amely most minden mást fölülír a magyar kézilabdázásban.

"Összefogásra, őszinteségre van szükség, ez szükséges ahhoz, hogy együtt kivívjuk az olimpiai részvételt.

Hamarosan kialakul a felkészülés menetrendje is, folyamatosan egyeztetünk a közös munkáról" - tette hozzá. Elek Gábor úgy vélekedett, nagyon kevés idő áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy nagy átalakításokba kezdjenek. A támadójátékra kiemelt figyelmet kell fordítaniuk, és a klubmunkára is támaszkodniuk kell. "Fontos tényező lesz, hogy a célkitűzések miatti nyomást kezelni tudjunk, erre külön figyelnünk kell a szakmai stábban. Felszabadult, mentálisan is jó állapotban lévő válogatottat szeretnénk" - nyilatkozta.

A magyar válogatott a tervek szerint februárban már közös összetartáson vesz részt, majd március 10-én kezdené meg a közvetlen felkészülést az olimpiai selejtezőre.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége 2020. január 7-i hatállyal mentette fel tisztségéből a női kézilabda-válogatott kapitányát, a dán Kim Rasmussent, akit 2016-ban neveztek ki. A döntés előzménye, hogy a válogatott a legutóbbi, decemberi világbajnokságon csak a 14. helyet szerezte meg csapatával, a románok elleni vesztes csoportmérkőzés után pedig Rasmussen több olyan kijelentést is tett, amiért a nemzetközi szövetség felfüggesztette a munkájából, és az etikai bizottság döntéséig azt sem lehet tudni, hogy végül milyen szankcióval sújtják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×