eur:
392.25
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: eto.hu

Véres futballcsata Győrben - a bíróságon folytatódhat

Kártérítési per indítását tervezi a Győr futballcsapata, miután egyik játékosának szándékosan okozott súlyos sérülést a Nyíregyháza futballistája.

Óriási botrányba fulladt az NB II-es Győr–Nyíregyháza rangadó (3-1), mert a 93. percben a vendégek játékosa, Gulyás Máté nyújtott, páros lábbal beleszállt a hazaiak gólt is szerző szélsőjébe, Szimcso Viktorba. A vétkes piros lapot kapott, az ukrán utánpótlás-válogatott játékost pedig azonnal kórházba szállították, ahol az MR-vizsgálatok kimutatták, hogy elülső keresztszalag-szakadást, belső oldalszalag-szakadást szenvedett, és a bal térdében a porc is le­vált. Nyolc-tizenkét hónap kihagyás vár rá.

A lefújás után a játékvezető kiállította a győri kapusedzőt, Sebők Zsoltot és a nyíregyháziak vezetőedzőjét, Zoran Szpisljakot. Gulyás még aznap este elnézést kért telefonon Szimcsótól, és a nyíregyházi klub belső vizsgálatot indított a történtek miatt.

Az MLSZ fegyelmi határozata alapján Gulyás Máté három hónapos eltiltást kapott a brutális belépője miatt. Az MLSZ két bajnoki meccsre eltiltotta a nyíregyháziak vezetőedzőjét, Zoran Szpisljakot, mert a mérkőzés lefújása után az ellenfél technikai zónájába ment, és ott az ellenfél egyik stábtagjával szóváltásba keveredett, dulakodott, valamint a nyakát szorongatta. A tréner mellett a szabolcsiak Purguly Árpád másodedzőt, míg a győriek Makra Zsolt másodedzőt és Sebők Zsolt kapusedzőt kénytelenek nélkülözni a soron következő NB II-es mérkőzéseken.

A győriek viszont úgy látják, nincs mentség Gulyás tettére, és legalább olyan hosszú eltiltást kellene kapnia, mint amilyen hosszú felépülési idő vár Szimcsóra. A Borsnak Soós Imre, a Győr ügyvezetője azt mondta, nincs kizárva, hogy kártérítési pert is indítanak a vétkes ellen, mert az egyik legértékesebb játékosuknak okozott szándékosan súlyos sérülést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×