eur:
392.12
usd:
366.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Duna Aréna adott otthont a 2020. januárjában, Budapesten megrendezésre kerülő vízilabda Európa-bajnokság sajtótájékoztatójának.Fotó: Madar Dávid
Nyitókép: Fotó: Madar Dávid

Vári Attila: egy előolimpiával ér fel a januári budapesti vízilabda-Eb

Szinte előolimpiaként lehet majd tekinteni a januári budapesti vízilabda-Európa-bajnokságra – fejtette ki az InfoRádiónak Vári Attila, a magyar szövetség elnöke. Arról is beszélt, hogy külföldről is sokan érdeklődnek az esemény belépőjegyei iránt.

Vári Attila tájékoztatása szerint minden egyes nemzetközi, az Európai Úszószövetséggel (LEN) történő egyeztetés a megfelelő mederben halad, minden az előre leadott ütemterv szerint alakult, ami azért fontos, emelte ki a szakember, hiszen a budapesti vízilabda Európa-bajnokság egy nagyon rangos torna lesz, rengeteg nézővel, nagyon nagy érdeklődés mellett, miután

olimpiai kvalifikációs esemény.

A szövetség elnöke szerint az európai vízilabda ereje nagyban meg fogja határozni az olimpia végkimenetelét, és mint fogalmazott: január 12. és 26. között Budapest egy kis előolimpiának fog otthon adni.

A Magyar Vízilabda Szövetség rengeteg szurkolót vár az eseményre, nem csak hazánkból, hanem külföldről is. A jegyértékesítés pedig már megkezdődött. Ezzel kapcsolatban Vári Attila elmondta,

az árakat próbálták úgy meghatározni, hogy a gyerekek, illetve a családok is szép számban tudják látogatni a mérkőzéseket, nem a magas árra törekedtek, emiatt a telt házas összecsapások borítékolhatók is,

az eladások legalábbis ezt támasztják alá. A szakember megjegyezte, egy vízilabda Európa-bajnoki jegy akár méltó ajándék is lehet egy-egy család, vagy gyermek számára is. Miután pedig a körülöttünk található országok nagyon nagy erőt képviselnek a sportban, és a távolság sem nagy, számtalan külföldi szurkolót is vár a magyar szövetség a rendezvényre, ismételte meg Vári Attila.

Vári Attila az InfoRádió kérdésére válaszolva elárulta, a budapesti vízilabda Európa-bajnokság költségvetése nagyságrendileg 2,5 milliárd forintra rúg, egyben köszönetét nyilvánította a magyar kormánynak, amiért lehetővé tette a szövetség számára, hogy egy hazai rendezésű világeseményt meg tudjanak valósítani.

A januári budapesti Európa-bajnoksággal részletesen is foglalkozik az InfoRádió Ötkarika című műsora pénteken este fél nyolc után.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×