eur:
393.41
usd:
367.54
bux:
67190.87
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Tolonganak az országok a női foci-vb megrendezésért

A 2023-as tornát Thaiföldtől Dél-Afrikáig jó sokan megrendeznék, a 2027-esért közös kandidálás formálódik az öreg kontinensen.

Hat ország pályázik a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság megrendezésére. A pénteki jelentkezési határidő előtt Ausztrália, Japán, Kolumbia, Új-Zéland, Dél-Afrika és Thaiföld jelezte, hogy otthont adna a vb-nek. A helyszínről jövőre dönt a nemzetközi szövetség. Az érdeklődők közül Ausztrália nevezhető esélyesnek, amely már többször pályázott női vb-re, s 900 ezer eurónak megfelelő összegű kormánygaranciát tud felmutatni, valamint további 3,5 millió eurós összeget szánna fejlesztésre sikeres pályázat esetén.

A 2027-es vb-re is vannak már kandidálók, hat észak-európai ország, Dánia, Finnország, Izland, Norvégia, Svédország és a Feröer-szigetek közösen rendezné meg a női futball csúcseseményét.

Idén Franciaországban kerül sor a hölgyek világbajnokságára június 7. és július 7. között.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×