eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Juventus kettős győzelemmel jutott a BL-döntőbe

A Juventus 2-1-re nyert a Monaco ellen, s így kettős győzelemmel jutott a Monaco ellen a BL-döntőbe.

A Juventus összeállítása: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic – Dani Alves, Dybala, Mandzukic – Higuain.

Az AS Monaco: Subasic – Sidibé, Glik, Jemerson, Raggi – Moutinho, Bakayoko, Silva, Mendy – Mbappe, Falcao.

Bátran kezdett a Monaco, Mbappé (lesről) és Falcao veszélyeztetett. 

Cserélt a Juve, a megsérült Khedira helyére Marchisio állt. 

A félidő felénél alakult ki az első Juventus-helyzet, Higuaín túlságosan könnyelmű volt. 

Mendy nem lépett ki, így Mandzukic nem volt lesen, ziccerből lőhetett, de Subasic nagy bravúrral védett. 

Az utóbbi percekben a Juve nagy fölényben játszik. Pjanic lőtte szinte tiszta helyzetből, Raggi belevetődött a labda útjába. 

.Vezet a Juventus. Egy kontra után (Buffon kidobása után Alex Sandro végigvitte a labdát, Dybalához passzolt, aki Pjanichoz tolta át) a jobbról érkező beadást Mandzukic először a kapuba, majd a hálóba lőtte. 1-0, összesítésben 3-0 a Juventusnak.

Dani Alves szinte tökéletes labdát adott Higuaínnak, a szinte arra utal, hogy az argentin lesen volt. Így aztán hiába lőtt a kapuba. 

Dybala helyzeténél Subasic még óriási bravúrral tisztázott, ám a következő beívelést, a jobbösszekötő helyére ütötte, Dani Alves pedig 19 méterről, kapásból beágyúzta. Nincs már nyitott kérdés. Juventus–Monaco 2-0, összesítésben 4-0. 

A második félidőre visszaesett a tempó. A Juventus talán már a hétvégi, az AS Roma elleni bajnokira, majd az azt követő, Lazio elleni kupadöntőre gondol. 

A Monaco erőtlen. Ha mégis eljut helyzetig, mint Mbappé a 66. percben, Buffon véd. 

Nem jutott el a Juve 700 góltalan percig a BL-ben, Mbappé mégis meglőtte a maga gólját. A fiatal francia a csapata mindhárom idei idegenbeli BL-mérkőzésén gólt szerzett. Juventus–Monaco 2-1, összesítésben 4-1. A fiatal franciának ez volt a hatodik gólja az egyenes kieséses szakaszban, csak Cristiano Ronaldo eredményesebb nála.  

A legnagyobb izgalmat ebben a szakaszban az okozta, hogy Kamil Glik, a Monaco lengyel védője megtaposta Higuaínt. 

Vége a mérkőzésnek, a Juve 4-1-es összesítéssel jutott a cardiffi döntőbe. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×