Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Infantino aggódik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke aggodalmát fejezte ki a futballisták játékjogának harmadik féllel történő megosztása miatt, s szerinte a FIFA-nak új intézkedéseket kell bevezetnie, hogy kezelje a helyzetet.

A svájci sportvezető Sam Allardyce angol szövetségi kapitány korrupciós botránya kapcsán beszélt erről. A 61 éves edzőnek 67 nap után kellett távoznia a posztjáról szeptember végén, miután a Daily Telegraph című konzervatív brit napilap feltáró riportsorozatában bemutatta, hogy Allardayce az újság - magukat üzletembereknek kiadó - riportereinek tanácsokat adott egyebek mellett arról, miként kerülhetik meg az angol szövetség (FA) átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja a játékosok "birtoklásának" megosztását harmadik, külső partnercéggel.

"Mindenek előtt nagyon meglepődtem, aztán viszont elszomorodtam, mert ezek az ügyek nagyon sokat ártanak a labdarúgásnak" - nyilatkozta Infantino a brit médiának.

A Telegraph később arról is beszámolt, hogy nyolc, most is az angol Premier League-ben dolgozó vezetőedző Allardyce-hoz hasonlóan érintett az ilyen ügyekben.

"Ha azt halljuk, hogy ez még csak a jéghegy csúcsa, az még inkább aggasztó, de még mielőtt ítélkezünk, meg kell várnunk az FA vizsgálatának eredményét" - mondta Infantino, s hozzátette: a FIFA nem engedheti meg, hogy a sportágat gazdasági érdekek és harmadik felekkel kötött megállapodások befolyásolják.

"Foglalkoznunk kell ezzel, s meg kell próbálnunk kiirtani ezt a sportágunkból" - jelentette ki a FIFA elnöke.