eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ennyit érnek a magyar játékosok

Drágábbak lehetnek a magyar játékosok a válogatott jó Európa-bajnoki szereplése miatt. Az InfoRádió szakértője szerint még az akadémiák futballistái is többet érhetnek a közeljövőben.

A magyar labdarúgó-válogatott eddig eredményes szereplése hatással lehet a magyar futballisták piaci értékére – mondta korábban Dénes Ferenc sportközgazdász, az InfoRádió Eb-szakértője.

 „A külföldi megítélésben mérhető, hogy a magyar futballisták piaci, játékjog-értéke nő. Nemcsak a válogatottaké, ez többé-kevésbé természetes, de azt is várom, hogy az akadémiáról kikerülő fiatalok alapértéke növekedni fog. Ha így folytatja a magyar válogatott, reménykedem az őszi, nyári kupák sikereiben, megemelheti a magyar futball értékét.”

 A labdarúgók áráról a világszerte elismert német transferkmartk.de nevű oldal készít aktuális összegzést. A szakportál adatai szerint a magyar válogatott ideális összeállításában - ahogy az Ausztria elleni első csoportmeccsen pályára lépett - a Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Nagy, Gera – Németh, Kleinheisler, Dzsudszák – Szalai tizeneggyel 13 millió eurós értéket képvisel. Összehasonlításképpen a portugálok világklasszisa, Cristiano Ronaldo egymaga 110 millió euró.

 A nemzeti együttes legdrágábba játékosa Dzsudzsák Balázs - a török Bursaspor jelenlegi, a Dinamo moszkva és PSV Eindhooven korábbi légiósa – aki jelenleg 4.5 millió eurót ér. A csatár Szalai Ádám jelenleg 1.5 millió eurót érhet, de korábbi sikeres időszakában 7 millióra is becsülték. A válogatott fiatal tehetségei közül a ferencvárosi Nagy Ádámnak másfél millió, míg a brémai Kleinheisler László 600 ezer euró a piaci értéke.

 A magyar válogatott következő ellenfele, a belga együttes kulcsjátékosai közül az egyaránt a Chelsea-ben futballozó támadó Eden Hazard 65 milliós, a kapus Thibaout Courtois pedig 35 millio eurós értéket képvisel. Az Európa-bajnokság további sztárjai közül a francia Paul Pogba árát 70 millió, a spanyol Iniestáét 35 millióra, a horvát Luka Modric értékét pedig 50 millióra becsülik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×