Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szabotázst emleget a doppingteszten megbukott bokszoló

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Lucas Browne tagadja, hogy doppingszert használt a Ruszlan Csagajev ellen győztesen megvívott nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzés előtt, s szerinte szabotázs áldozata lett.

Ausztrália első nehézsúlyú vb-győztesének a meccs után adott mintájában a klenbuterol nevű szteroid nyomaira bukkantak, Browne ugyanakkor állítja, hogy még csak nem is hallott eddig ennek a szernek a létezéséről. Hozzátette, hogy nehézsúlyúként teljesen értelmetlen lett volna ilyen anyagot bevennie, mivel az többek között a súlyvesztést segíti elő.

"Minden szurkolómnak és egész Ausztráliának üzenem, hogy nem doppingolok, nem vagyok csaló" - mondta a sportoló szerdán perth-i sajtótájékoztatóján, melyen arra is felhívta a figyelmet, hogy az ő menedzsmentje ragaszkodott ahhoz, hogy egy Las Vegas-i független doppingellenes ügynökség végezze el rajta a meccs előtt és után is a szükséges ellenőrzéseket. - "Éppen ezért hangsúlyozom újra, hogy teljességgel idióta dolog lett volna a részemről doppingszert használni, hiszen tudtam, hogy a mérkőzés előtt és után is tesztelnek majd."

Browne arra gyanakszik, hogy szabotázs történt ellene, ügynöke, az egykori kiváló öklöző, Ricky Hatton pedig közleményében jelezte, hogy az ügy kapcsán elindították saját nyomozásukat.

A március 5-én Csecsenföld fővárosában, Groznijban rendezett mérkőzésen Brownie óriási meglepetésre a tizedik menetben kiütötte a Boksz Világszövetség bajnokát, Ruszlan Csagajevet, így megszerezte a WBA övét. A bajnoki cím sorsa Browne B-mintájának eredményétől függ. Amennyiben az is pozitív lesz, úgy a meccset eredményét törlik, és Csagajev marad a bajnok.