eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szabotázst emleget a doppingteszten megbukott bokszoló

Lucas Browne tagadja, hogy doppingszert használt a Ruszlan Csagajev ellen győztesen megvívott nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmérkőzés előtt, s szerinte szabotázs áldozata lett.

Ausztrália első nehézsúlyú vb-győztesének a meccs után adott mintájában a klenbuterol nevű szteroid nyomaira bukkantak, Browne ugyanakkor állítja, hogy még csak nem is hallott eddig ennek a szernek a létezéséről. Hozzátette, hogy nehézsúlyúként teljesen értelmetlen lett volna ilyen anyagot bevennie, mivel az többek között a súlyvesztést segíti elő.

"Minden szurkolómnak és egész Ausztráliának üzenem, hogy nem doppingolok, nem vagyok csaló" - mondta a sportoló szerdán perth-i sajtótájékoztatóján, melyen arra is felhívta a figyelmet, hogy az ő menedzsmentje ragaszkodott ahhoz, hogy egy Las Vegas-i független doppingellenes ügynökség végezze el rajta a meccs előtt és után is a szükséges ellenőrzéseket. - "Éppen ezért hangsúlyozom újra, hogy teljességgel idióta dolog lett volna a részemről doppingszert használni, hiszen tudtam, hogy a mérkőzés előtt és után is tesztelnek majd."

Browne arra gyanakszik, hogy szabotázs történt ellene, ügynöke, az egykori kiváló öklöző, Ricky Hatton pedig közleményében jelezte, hogy az ügy kapcsán elindították saját nyomozásukat.

A március 5-én Csecsenföld fővárosában, Groznijban rendezett mérkőzésen Brownie óriási meglepetésre a tizedik menetben kiütötte a Boksz Világszövetség bajnokát, Ruszlan Csagajevet, így megszerezte a WBA övét. A bajnoki cím sorsa Browne B-mintájának eredményétől függ. Amennyiben az is pozitív lesz, úgy a meccset eredményét törlik, és Csagajev marad a bajnok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×