eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Szász Emese az olimpiáért vív Budapesten

Az olimpiai részvételi jogért vív Szász Emese a péntektől vasárnapig tartó budapesti WestEnd párbajtőr Grand Prix-n.

Ehhez - amint azt Szetey András a válogatott menedzsere a szerdai sajtótájékoztatón elmondta - maga mögött kell tartania a ranglistán a svéd Emma Samuelssont és a német Britta Heidemannt.

A GP-n, amelyen a női mellett férfi versenyt is rendeznek, 62 ország 508 párbajtőrözője lép pástra, s mindkét mezőnyben itt lesz a világranglista első 16 helyezettje, míg az első harminc közül a férfiaknál egy, a nőknél két hiányzó lesz.

A férfiak olimpiai kvalifikációja magyar szempontból lezárult azzal, hogy a csapat kivívta a részvételi jogot, ezáltal egyéniben is pástra léphet a maximálisan engedélyezett három versenyző. Számukra a fő kérdés, hogy ki lesz a hazai ranglistán az első, mert az ő riói indulása automatikus.

A GP-n pénteken a férfiak, szombaton a nők selejtezőjét rendezik a MOM Sportban, vasárnap pedig a 64-es tábla küzdelmeire kerül sor ugyanott. A négyes döntők 19 órakor kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×