Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orosz Nagydíj - Nemzetközi sajtóvisszhang

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A nemzetközi sajtó főként Lewis Hamilton közeledő címvédését taglalta, miután a Mercedes brit pilótája megnyerte vasárnap a Forma-1-es Orosz Nagydíjat, és 66 pontra növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben.

Anglia:

The Guardian:
"Amióta Hamilton a Mercedesnél van, a sikerek a legoptimistább várakozásokat is felülmúlják. Szocsiban idénybeli kilencedik diadalát aratta, így egyik keze már harmadik vb-trófeáján van. Ezzel utolérheti a legendás Jackie Stewartot."

The Independent:
"Újabb könnyed győzelmével Hamilton a következő világbajnoki cím küszöbén."

Daily Mail:
"Oroszországból szeretettel... Hamilton délutánja nem is lehetett volna könnyebb. A motorhiba miatt kiállt Rosberg mérges arckifejezése mindent elárult."

Spanyolország:

El Mundo:
"Hamilton újabb akadályt vett sikerrel harmadik világbajnoki címe felé."

El Periódico:
"A vetélytársak szabad utat nyitottak Hamilton előtt. A brit pilótának már nem kell a vb-re koncentrálnia, hanem zavartalanul bulizhat."

Marca:
"Hamilton már azokat a futamokat is megnyeri, amelyeket el kellett volna veszítenie. Rosberg győzelmi reményei csak hét körön át éltek."

As:
"Diadalmas sétagalopp: Hamilton növelte előnyét."

Németország:

Die Welt:
"Ezüstös győzelem Putyinföldön. Hamilton már szinte világbajnok."

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Hamilton, az orosz cár egyeduralkodó volt a téli olimpia helyszínén, és egymás után második konstruktőri címéhez segítette a Mercedest. A britnek sok mindent el kellene rontania ahhoz, hogy ne legyen harmadszor is világbajnok."

Abendzeitung:
"Na zdarovje, Lewis! Hamiltonnak már-már zsebében a cím."

Svájc:

Blick:
"Putyin elnök a díszpáholyból nézte, ahogy a szocsi futam az év slágere lett: karambolok, dráma és ezüstös diadal. A dobogónál Putyin adta át a kupát Hamiltonnak, aki még két puszit is kapott tőle - a meglepett brit nem tiltakozott..."

Neue Zürcher Zeitung:
"Rosberg kiszállt a vb-címért zajló versengésből. A német feladta a GP-t, így Hamilton begyűjthette idei kilencedik elsőségét."

Tages-Anzeiger:
"Rosbergnek az élről kellett kiállnia gázpedál-problémák miatt. Könnyes szemmel figyelte, hogy ismételte meg Hamilton tavalyi sikerét Szocsiban, 66 pontra növelve előnyét. A hátralévő futamokon ezt már aligha adja ki a kezéből."