eur:
392.37
usd:
365.87
bux:
66823.06
2024. április 26. péntek Ervin

Futballszenzáció: így buktak el az argentinok és a brazilok - videókkal

Argentína és Brazília is vereséggel kezdte a 2018-as világbajnokság selejtezőit. A dél-amerikai zóna első játéknapján előbbi hazai pályán szenvedett vereséget az ecuadoriaktól, míg az ötszörös világbajnok a Copa Américát védő chileiek ellen kapott ki Santiagóban.

A futballtörténelemben még soha nem fordult elő a mostanit megelőzően, hogy az argentin és a brazil válogatott is vereséggel kezdje a világbajnoki selejtezőket. (A legközelebb ehhez a svédországi torna előtt jártak, amelyen egyébként megszületett az aranyzöld mezesek első világbajnoki címe. Akkor a brazilok az első selejtező meccsükön döntetlent játszottak Peruval, míg az Albiceleste kikapott La Pazban a bolíviaiaktól. Végül mindkét csapat csoportelsőként továbbment.)

A továbbjutásra most is megvan minden esély, temérdek mérkőzés áll még rendelkezésre a javításra. Tizenhét fordulót játszanak még 2017 őszéig, ezek közül az utolsóban lesz a párosítás a mostani fordítottja, akkor fogadják a brazilok a chileieket, illetve utaznak az argentinok Quitóba.

A Gerardo "Tata" Martino által irányított Albiceleste Lionel Messi nélkül fogadta az ecuadoriakat, az így első számú csatárrá előlépő Kun Agüero pedig a 24. percben megsérült. Ennek ellenére bombameglepetés az eredmény.

Az argentin válogatott 22 éve nem kapott ki az ország legnagyobb stadionjában, a Monumentalban világbajnoki selejtezőn. Az akkori vereség is nevezetes 1993-ban a kolumbiai válogatott (akit e találkozó után Pelé az Egyesült Államokban rendezendő World Cupa favoritjának nevezett) 5-0-ra nyert a kiváló erőkből álló argentin csapat ellen.

Ez az első veresége hazai vb-selejtezőn a brazilok elleni, 2009. szeptember 5-i, rosariói 1-3 óta. Akkor Lionel Messi, Carlos Tevez, Javier Mascherano és Juan Sebastián Verón is pályán volt, most Tevez és Mascherano, valamint Di María, Romero, Otamendi, Garay és Biglia is.

Az Olé című sportnapilap Ecuaterror címmel utalt a legyőző nevére (Ecuador), a La Nacion Tata Martinót idézte: "Ecuador mindenben fölénk kerekedett". A vendégek góljait Frickson Erazo a 81., Felipe Caicedo pedig a 82. percben szerezte. A mezőny legjobbja Antonio Valencia, a Manchester United Angliában az utóbbi hetekben sokat bírált játékosa volt.



A brazilok a Copa Américán kapott eltiltása miatt nem bevethető Neymar nélkül léptek pályára Santiago de Chilében, s ismét bebizonyosodott, a Barcelona csatára nélkül - ahogyan a hazai rendezésű vb-n, majd a Copán sem ment - nem megy a csapatnak.

Dunga mérlege nem rossz a válogatottal 2014 ősze óta 17 mérkőzésen ez volt mindössze a második veresége (nem számítva a Copán a paraguayiak ellen tizenegyesekkel elbukott meccset), de a fontos tétmérkőzéseken eddig nem remekelt. S főleg nem ment neki Neymar nélkül.

Alexis Sánchez és Arturo Vidal vezérletével a chileiek a második félidőben két gólt is szereztek (az elsőt Szalai Ádám hoffenheimi klubtársa, Eduardo Varga, a másodikat Alexis Sánchez lőtte), s ezzel magabiztosan nyertek. A chileiek a két ország eddigi 71 mérkőzésén mindössze a nyolcadik győzelmüket aratták. 

A további dél-amerikai selejtezőkön Kolumbia 2-0-ra verte Perut, Paraguay 1-0-ra győzött Venezuelában, Uruguay pedig 2-0-ra győzött La Pazban Bolívia ellen. A Céleste nélkülözte két csatársztárját, az eltiltott Luis Suárezt és Edinson Cavanit, a gólokat Cáceres és Godin érte el. 

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×