Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Férfi kézilabda EHF Kupa - Nehéz helyzetben a Füred

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Balatonfüred 30-24-re kikapott a vendég német Melsungentől Veszprémben a férfi kézilabda EHF Kupa 3. fordulójában, így a magyar csapat továbbra is nyeretlen, és távol került a továbbjutástól.

Férfi EHF Kupa, D csoport, 3. forduló:
Balatonfüred-Melsungen (német) 24-30 (9-16)
-------------------------------------------

A Balatonfüred ezt megelőzően két forduló alatt csupán egy pontot szerzett, a múlt héten a svéd Eskilstuna otthonában játszott döntetlent, ám a nyitókörben 31-19-es vereséget szenvedett a vendég horvát Nexétől.

Mivel a kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, a magyar csapatnak most mindenképpen pontot, s méginkább pontokat kellett volna gyűjtenie a Bundesligában hatodik Melsungen ellen.

Hamar kiderült azonban, hogy ezúttal sincs esély a bravúrra. A németek fokozatosan húztak el, miközben remekül védekeztek. A füredieknek csak fellángolásaik voltak. A második félidőben a kétszámjegyű vereség elkerüléséért harcoltak a magyarok. Volt már 28-19 is a Melsungennek, amely a hajrában kiengedett, cseresora is szóhoz jutott, a végén még egy büntetőt is elszórakozott, így lehetett "kozmetikázni" az eredményen.

A két csapat jövő szombaton Kasselben találkozik újra.

A nap másik mérkőzésén (a sorozat honlapja alapján):
Nexe (horvát)-Eskilstuna (svéd) 29-29 (17-18)

Az állás: 1. Melsungen 6 pont, 2. Nexe 3, 3. Eskilstuna 2, 4. Balatonfüred 1

A csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.