eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Tour fehér kenyai győztesét ünnepli a kerékpárvilág

A nemzetközi sajtó a 100. Tour de France országúti kerékpáros körversenyt vasárnap megnyerő, kenyai születésű Christopher Froome-ot méltatta hétfőn, utalva ugyanakkor a sportágat övező doppingbotrányokra is.

Franciaország:

Liberation:
"A kerékpár mértékegysége mostantól a font. A brit kerékpárügyi minisztérium sokkal nagyobb, mint gondolná az ember."

Le Figaro:
"Froome rendkívüli utazása."

Le Parisien:
"Mennyire állhatatos Froome? A Bradley Wigginst Tour-győztesként követő brit lenyűgöző teljesítményt nyújtott, de vajon képes-e olyan egyeduralomra, mint korábban Indurain, Hinault vagy Merckx?"

L'Equipe:
"A győzelmét kísérő gyanúsítgatások ellenére Froome nyugodt maradt, ő akarja megtestesíteni a sportág megújulását. Marcel Kittel első fontos éve."

Anglia:
Guardian:
"Hihetetlen út ért véget Froome számára vasárnap. A brit győztes még nincs teljesítőképessége határán, akár többször is megnyerheti a Tourt."

The Independent:
"Froome kart karba öltve haladt át a célvonalon csapattársaival, így ünnepelve a történelmi diadalt."

Daily Mirror:
"Egy pohár pezsgő, egy csók jegyesétől a párizsi macskakövön, tűzijáték és csillogó sárga trikó - Nagy-Britannia új kerekes hőse stílusosan ült le trónjára."

Telegraph:
"Emlékezetes út ért véget Froome számára, amely a kenyai hegyekben kezdődött és a Champs-Elysées-n ért véget."

Times:
"A napkirály Froome élvezte a koronázást. Nemcsak megnyerte a Tourt, hanem közölte, hogy tisztán lett bajnok, és neki hihet a közvélemény."

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport:
"Tour de Froome, őrületes győzelem. A sárga trikós nyitotta meg az Armstrong utáni korszakot, a német Kittel pedig kipókerezte magának az utolsó sprintet."

Tuttosport:
"Kittel mesés pókerjátszmája, ő a főnök a Champs-Elysées-n."

Corriere dello Sport:
"Froome a Tour teljhatalmú ura."

La Stampa:
"Irány a jövő! Froome a fény a párizsi éjszakában, diadalával új éra kezdődött."

Corriere della Sera:
"Froome mestermunkája."

Spanyolország:
El País:
"Froome és a kolumbiai Nairo Quintana távoli országokból érkezve határozták meg a 100. Tourt, és megállapodtak abban, hogy a 101-ediken ismét összecsapnak."

Marca:
"Froome-nak brit útlevele van, de a fehér kenyai kerekes győzelme egyben Afrika sikere is."

As:
"Froome napkirályi stílusban vonult be Párizsba. Uralma kétségbevonhatatlan, az ellene irányuló doppinggyanú pedig elkerülhetetlen, de alaptalan."

Hollandia:
De Volkskrant:
"A Sky a határ. Froome előtt Armstrong nyert utoljára ekkora előnnyel, és a brit még korántsem lakott jól. A legfontosabb hasonlóság a két kerekes között a szenvedély, az időfutamokon és a hegyi szakaszokon mutatott képességek, továbbá a lenyűgöző dominancia. Froome a riválisok minden reményét szertefoszlatta."

De Telegraaf:
"Le a kalappal Froome előtt, aki nemcsak a Touron bizonyult nagy bajnoknak. A brit kerekes az egész szezonban ráerőltette akaratát a vetélytársaira."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 1. 09:37
×
×
×
×