eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kiesett a Veszprém

Nem sikerült az MKB Veszprém együttesének a bravúr, a magyar bajnok nem jutott a férfi kézilabda Final Fourba. A német Kiel együttese, amely egygólos előnnyel érkezett a visszavágóra, Veszprémben is nyerni tudott 29-28-ra.

Az 5-1-es álomrajtot követő kis megtorpanást leszámítva az első félidőben a hazaiak akarata érvényesült. A folytatásban viszont egyenlített a Kiel, majd a 47. percben először vezetett, onnantól pedig végig előnyben volt.

A meccs elején az első összecsapáson 11 gólig jutó Nagy gyorsan kétszer villant, közben Fazekas háromszor is bravúrral védett. Emberelőnyben sikerült 5-1-re ellépni (7. perc), azonos létszámnál viszont feltámadtak a németek, és egyenlítettek (5-5). Ugalde és a hazai kapus pillanataival visszaállt a rend, ám Iváncsik Tamás büntetőt rontott. 

Állandósult a "két gól közeli" állapot, ráadásul Sprenger ziccert, Ilic pedig hétméterest rontott. Aztán Schuch kiállításánál Fazekas helyett mezőnyjátékos ment be, és sikerült 11-7-re elhúzni. Kisvártatva időt kértek a vendégek, és a szünetig meg tudták felezni a hátrányukat.


Sulic kiállításával kezdődött a második félidő, és ismét kiegyenlített a Kiel (15-15), fordítani azonban nem tudott. Nagy tüzelte a pirosba öltözött szurkolókat, és a fülsiketítő hangorkán nem hagyott alább. A veszprémiek egy-két góllal vezettek, míg nem Sulic újabb büntetést kapott, és nem maradt el a fordítás az exveszprémi Vujin góljával (47. perc: 22-23). 


Időt kért a hullámvölgybe került MKB, de a vendégek már alig hibáztak, ráadásul a dán bírók több ítéletükkel is borzolták a kedélyeket. Egyre nagyobb lett a baj, kevesebb mint tíz perccel a vége előtt, 23-25-nél Alilovic térdsérülést szenvedett, visszaállt Fazekas a kapuba. 


Már csak nyolc perc volt hátra, amikor 26-23-ra elhúzott a Kiel, így a hátralévő időt négy góllal kellett volna megnyerni. A hajrában már birkózásra és - főleg a vendégek részéről - színészkedésre is jócskán volt példa, csak éppen nem tudott két gólon belülre jutni a házigazda. Az idő a németeknek dolgozott, és bár Narcisse-t kiállították, végül ezt a találkozót is a Kiel nyerte.

Férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém - THW Kiel (német) 28-29 (14-12)

Góldobók: Sulic 5, Nagy 5, Ugalde 5, Császár 4/4, Chema 4, Gulyás 3, Dzsamali 1, Iváncsik T. 1, illetve Vujin 7/1, Jicha 7, Narcisse 3, Palmarsson 3, Ahlm 3, Sigurdsson 2, Ilic 2/2, Toft Hansen 1, Ekberg 1
Továbbjutott: a Kiel, kettős győzelemmel, 61-59-es összesítéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×