Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Miért szurkol Juhász Roland a Bayern Münchennek?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Mivel az Anderlecht - egy hosszabbításban értékesített tizenegyesnek köszönhetően - pontot szerzett az FC Bruges ellen, két fordulóval a Jupiler League vége előtt megszerezte története 31. bajnoki címét. Juhász Roland 2006, 2007 és 2010 után negyedik belga aranyérmét nyerte meg a brüsszeli csapattal.

"Akkor sem fordult meg a fejemben, hogy veszélybe kerülhet a bajnoki címünk, amikor a mérkőzés vége felé a Bruges állt győzelemre, hiszen az esetleges vereség ellenére is biztos voltam abban: a hátralévő két fordulóban megszerezzük az aranyérmet.

Azt ugyanakkor elismerem, délután még nem arra készültünk, hogy este a ligaelsőségünket ünnepeljük majd. De a sors visszaadta azt, amit 2009-ben elvett: abban a szezonban azért játszhatott velünk bajnoki döntőt a Standard, mert az utolsó fordulóban a Gent a hajrában büntetőt rontott ellene - a pontazonosság miatt megrendezett finálét pedig megnyerte. Ezúttal viszont mi örülhettünk a hosszabbításban. Jó, hogy így alakult, mert nagy megkönnyebbülés ez a számunkra.

A bajnokság során azt tapasztaltam, hogy senki nem akarja, hogy nyerjünk, valahogy minden és mindenki ellenünk volt. Az pedig különösen jó hír, hogy a belgiumi magyar légiósok remek hétvégét zártak.

A Genk - Köteles Lacival és Tőzsér Danival a pályán - győzött, ráadásul Dani fontos gólt szerzett, ami azért is örömteli, mert nem volt szép, ahogy az elmúlt időszakban bántak vele - erre tessék, ő ismét bizonyítja, milyen fontos láncszeme a csapatnak. A Genk - pláne így, hogy a Bruges csak egy pontot szerzett - még versenyben van a második helyért, és meg is érdemelné az ezüstérmet, mert szerintem a második legjobb a ligában.

Boldog voltam, hogy Czvitkovics Peti is eredményes volt a Kortrijkban, mi több, győzelmet érő találatot jegyzett, ami jókor jött neki, hiszen hosszú sérülésből tért vissza. Én a bajnoki cím megszerzése mellett azért vagyok elégedett, mert messze mi kaptuk a legkevesebb gólt az idényben, és ez a védőmunkánkat dicséri.

Az egyetlen hiányérzetünk az Európa-liga-szereplésünk miatt lehet, ahol ugyebár a csoportkörben remekeltünk, a kieséses szakaszban viszont nem volt szerencsénk. Sebaj, most már nincs más dolgunk, mint drukkolni a Bayern Münchennek a BL-döntőben, mert a németek sikere esetén az Anderlecht automatikusan főtáblára kerül" - mondta a válogatott játékos.