eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin

A City megnyerte a manchesteri derbit, s átvette a vezetést a Premier League-ben

A Manchester City óriási küzdelemben, a találkozó utolsó negyedében elsősorban a védekezésére alapozva, 1-0-ra legyőzte a Unitedet az angol bajnokság szuperrangadóján, az első és a második helyezett csatájában. A Vincent Kompany góljával elért siker után a két csapat helyet cserélt a táblázaton, két fordulóval a zárás előtt jobb gólkülönbségével a Manchester City vezet.

 Roberto Mancini nem változtatott a legutóbbi bajnoki fordulóban sikeres alaptizenegyén, Sir Alex Ferguson ellenben Ryan Giggs, Phil Jones, Chris Smalling és Pak Dzsi Szung csatasorba állításával meglepetést okozott. Ha még egyszer megtehetné, nem biztos, hogy ugyanígy döntene.

A Cityben kezdett Carlos Tévez, akiről az olasz edző azt mondta, megálmodta, hogy ő szerzi a győztes gólt. Ez sem jött be, de azt Mancini aligha bánja. Neki pontosan megfelel, hogy csapatkapitánya, Vincent Kompany lett a mérkőzés hőse, s egyben az egyetlen gól szerzője.

Amikor januárban Yaya Touré elutazott az Afrikai Nemzetek Kupájára, sokan mondták, legjobbját veszítette el a City. Néhány elemző akkor azt állította, az elefántcsontparti hiánya óriási veszteség, de még nagyobb lenne Kompany hiánya. A belga válogatott védő most megmutatta, mennyit ér a Citynek.

Kiváló védőmunkája mellett a 45. percben előrement, s egy szöglet után, Chris Smallingot túlugorva, védhetetlenül fejelte be a labdát David de Gea hálójába.

A második félidőben a City átengedte a teret a Unitednek, talán túlságosan is. Mancini bízott a védőiben, s abban, hogy a Man United támadójátéka hatástalan. Jellemző húzása volt az egyik csere: Carlos Tévez helyett beküldte Nigel De Jongot.

Bevált ez a húzás is, a Man City megnyerte a rangadót, s átvette a vezetést a bajnokságban. A City a legutóbbi négy fordulóban nyolcpontos hátrányt dolgozott le városi vetélytársával szemben.

Minden valószínűség szerint a hétvégén dől el majd az elsőség, amikor a BL-szereplésért küzdő Newcastle United vendége lesz Roberto Mancini együttese. Ha ott is tud nyerni (illetve ha az utolsó előtti forduló után is azonos pontszámmal áll majd a Manchester Uniteddel), a QPR elleni hazai találkozó már nem lehet akadály.

Kétségtelen: hétfő estétől a Manchester City kezébe került a Premier League 2011-2012-es idényének sorsa. A City 44 esztendő után lehet ismét Anglia bajnoka. S mindössze a második csapat, amelyik a nagy négyes tagjain kívül meg tudja nyerni az 1992-ben alapított Premier League-et.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×