eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Négy elődöntősből három spanyol az Európa Ligában

Nemcsak a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában is a spanyol csapatok szerepelnek a legjobban. A nemzetközi kupák 2011-2012-es idényében a két sorozatban még nyolc csapat van versenyben, ezekből öt spanyol. A BL-es Barcelona és Real Madrid mellett a második számú kupában az Atlético Madrid, az Athletic Bilbao és a Valencia túlélte a hétközi kupafordulót.

Az Atlético Madrid 2-1-re győzött Hannoverben (a gólokat Adrián és Falcao, illetve Diouf szerezték), s így 4-2-es összesítéssel jutott be az elődöntőbe.

Ellenfele a Valencia lesz, amely holland ellenfelét, az AZ gárdáját verte meg nagy fölénnyel, 4-0-ra. A gólokat Rami (15., 17.), Jordi Alba (56.) és Pablo Hernández (80.) szerezte. A 2000-ben és 2001-ben BL-döntős Valencia 5-2-es összesítéssel jutott tovább.

Az Athletic Bilbao az idegenbeli győzelme után 2-2-re végzett Baszkföldön a német Schalke 04 együttesével (amelyben két korábbi Real Madrid-játékos, Huntelaar és Raúl szerzett gólt), s így 6-2-es összesítéssel jutott az elődöntőbe. A baszkok kétszer is egyenlítettek a mérkőzés folyamán, előbb Ibai Gómez, majd Susaeta révén.

Az Európa Liga elődöntős kvartettjének egyetlen nem spanyol tagja a lisszaboni Sporting, amely 1-1-es döntetlent ért el a Metaliszt Harkiv pályáján. Az ukrán csapat egy büntetőt kihagyott a mérkőzésen. A Sporting 3-2-es összesítéssel jutott tovább.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×