Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Legyőzte az olimpiai bajnokot a női vízilabda-válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy góllal, 9-8-ra nyert a magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai bajnoki címvédő hollandok ellen a zágrábi Európa-bajnokságon.

A 2008-ban, Pekingben ötkarikás aranyérmes németalföldiek kapuját már az első támadásból bevette az olimpiai negyedik, két évvel ezelőtt Eb-bronzérmes magyar együttes, amikor is a balkezes center, Bujka Barbara ejtette át a szó mindkét értelmében a rivális kapusát (1-0). A holland egyenlítés után Valkai Ágnes egyedül tört kapura, s nem hibázott, miként a bal felső sarkot távolabbról bevevő Szücs Gabriella sem (3-1). Az első szünet előtt a több emberelőnyös lehetőséget is kapó hollandok szépítettek (3-2).

A második nyolc perc gólbőségre gólínséget hozott, mert a negyed fele is lepergett már, amikor Szücs életerős lövése utat talált a hálóba (4-2). A kapott fórok dolgában továbbra is jobban álló hollandok nem tudtak mit kezdeni sem az emberfölényes helyzeteikkel, sem az egyenlő létszámnál különösen hatékony magyar védekezéssel, így kétgólos különbségnél vonulhattak el nagyszünetre a csapatok.

Az egyik fiatal, Keszthelyi Rita találata vezette be a harmadik negyedet, majd pazar passz után Kisteleki Dóra ívelte a kapus felett a hálóba a labdát (6-2). A sokadik 6 az 5 elleni játékban nagy nehezen a hollandok is eredményesek voltak (6-3), a nyolcadik előnyüket azonban kihagyták, míg a negyedik magyar fórnál Szücs a jobb alsóba bombázva saját harmadik, csapata hetedik gólját ünnepelhette (7-3).

A zárónegyed ugyanakkor magyar szempontból hidegzuhannyal indult: gyors egymásutánban háromszor is a hollandok szereztek gólt (7-6), időkérést követően azonban a magyar csapat visszatalált korábbi önmagához, és előbb Bujka csavart a kapuba, majd a mezőny legjobbja, Szücs "pókhálózta ki" a jobb felső sarkot (9-6). Egy védekezési hiba nyomán még 9-7-re, majd a hajrában 9-8-ra visszazárkóztak a hollandok, ám a magyar győzelmet nem tudták megakadályozni.

A magyar válogatott következő Eb-csoportmeccsét a spanyolok ellen játssza csütörtökön 19:30 órától.