Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nagy bajban a Loki: az UEFA \"elveheti\" a továbbjutást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gondja támadhat a Debrecen labdarúgócsapatának az Európa Ligában, mivel a bolgár Liteksz Lovecs elleni csütörtöki visszavágón Máté Péter valószínűleg jogosulatlanul lépett pályára.

A 25 éves védő a találkozó utolsó pillanataiban állt be, ám az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hivatalos honlapjáról kiderül, hogy a játékos nem szerepelt a Debrecen nevezési listáján. Az is gyanúra ad okot, hogy az UEFA tudósításában Máté 0-s mezszámmal szerepel, ilyen pedig nincs a labdarúgásban.

A Nemzeti Sport információja szerint az UEFA vizsgálatot indított az ügyben. Amennyiben kiderül, hogy Máté valóban jogosulatlanul játszott az EL-találkozón, a bolgárok a "zöld asztalnál" valószínűleg 3-0-ra nyerik az összecsapást, ez pedig a Debrecen búcsúját jelentené.

Az Európa Liga csoportküzdelmeiben a Debrecent péntek délután a holland PSV Eindhovennel, az olasz Sampdoriával, valamint az ukrán Metaliszt Harkivval sorsolták össze.

"Amennyiben a bolgár klub huszonnégy órán belül nem óvja meg a meccset, az UEFA akkor is eljár az ügyben. Jelen pillanatban kiegészítő információkat kértünk az MLSZ-től, mert már folyik a vizsgálódás. Ez után döntünk. A hiba nem feltétlenül jár azonnali kizárással, vagy három nullás bolgár győzelemmel, lehet figyelmeztetés, pénzbírság, vagy fegyelmi is" -- mondta Greg Biscos, az UEFA munkatársa az nb1.hu-nak.

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere az InfoRádiónak azt mondta: nem tud arról, hogy bármi gond lett volna Máté Péter szerepeltetésével. Az összeállítást leadta, ha valakivel probléma lett volna, akkor biztos benne, hogy az UEFA illetékesei szóltak volna. Ha nincs rendben a játékos adminisztrációja, akkor nyilvánvaló, hogy nem állítom be - tette hozzá.

Pénteken egészen biztosan nem lesz döntés, az UEFA egyelőre nem kapott információt arról, hogy a bolgárok megóvják-e a mérkőzést. Ha nem, az európai szövetség legközelebb jövő héten összeülő Fegyelmi Bizottsága hivatalból akkor is eljár - írta az Index.

A pénteki sorsoláson a Debrecen a Sampdoriával, a PSV-vel és a Metaliszt Harkovval került egy csoportba, kizárás esetén a Liteksz simán válthatná a magyar klubot.