eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin

Juventus-Bayern: csak egy maradhat

A Juventus-Bayern München rangadó emelkedik ki a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkör 6. fordulójának keddi játéknapjából, ugyanis a két csapat a továbbjutásért játszik, és közülük csak az egyik kerülhet a nyolcaddöntőbe.

A találkozót az olasz együttes várja kedvezőbb helyzetből, mert egyrészt otthon lép pályára, másrészt számára a döntetlen is a 16 közé jutást jelenti. A torinóiak ráadásul a hétvégi fordulóban 2-1-re legyőzték a nagy rivális és listavezető Intert, ami plusz lökést adhat Ciro Ferrara csapatának. A Juventusban nem játszhat a védelem oszlopa, Giorgio Chiellini és kérdéses Gianluigi Buffon szereplése is. A bajoroknak Franck Ribéry, Luca Toni, Hamit Altıntop és Miroslav Klose nélkül kell kivívniuk a továbbjutást. A csoportból már korábban továbbjutott a Bordeaux.

A C jelű négyesben a Real Madrid és az AC Milan sem biztosította be a nyolcaddöntős szereplését. Előbbinek ehhez elég döntetlent elérnie Marseille-ben, míg utóbbinak nyernie kell a Zürich otthonában. A Milan döntetlen vagy vereség esetén csak akkor jut tovább, ha a Marseille nem nyer. A franciák annyiban kedvezőtlen előjelekkel fogadják a királyi gárdát, hogy számukra csak a 3-0-ás, vagy az annál nagyobb siker érne továbbjutást, mert idegenben 3-0-ra kaptak ki, így azonos pontszám esetén a Real a "kedvezményezett". Didier Deschamps, a francia együttes edzője szerint esélyük egy a millióhoz, hogy a Realt így előzzék meg.

Csapatnyi sérült a Man Unitednél

A B csoportban a Manchester United már továbblépett, a másik helyért a Wolfsburg és a CSZKA Moszkva küzd. A német és az orosz csapat azonos pontszámmal áll, az egymás elleni összecsapások eredménye pedig a Wolfsburgnak kedvez, így a moszkvaiak akkor "élik túl" a csoportkört, ha több pontot szereznek a Besiktas vendégeként, mint a Wolfsburg hazai pályán a Manchester United ellen.

A tavalyi döntős Vörös ördögök védelmét példátlan sérüléshullám sújtja, nyolc hátvédjük sem szerepelhet a Wolfsburg ellen, így elképzelhető, hogy Michael Carrick és Darren Fletcher, vagyis két középpályás húzódik hátra. Sir Alex Fergusonnak csatárgondjai is vannak, hiszen kisebb sérülése miatt Wayne Rooney és Dimitar Berbatov is kihagyja a meccset. A United keretében négy fiatal is helyet kapott, köztük az ügyvezető fia, Oliver Gill. A manchesteri menedzser szerint nyomás nélkül játszhatnak, hiszen a továbbjutás már megvan, ám a csoportelsőséget elveszítheti az angol együttes, ha két góllal vagy nagyobb különbséggel kap ki.

A D jelű kvartettben a Chelsea és a Porto már továbbjutott, így már csak a harmadik, Európa Ligába kerülést jelentő helyért zajlik a csata az Atlético Madrid és az APOEL Nicosia között. A ciprusiak akkor előzhetik meg a spanyolokat, ha nyernek a Chelsea otthonában, míg az Atlético hazai pályán kikap a Portótól.

Carlo Ancelotti várhatóan John Terryre, Ashley Cole-ra és Michael Ballackra sem számíthat, így öt fiatal játékost jelölt keretébe, közülük Gael Kakuta kezdhet.

A program:
A csoport:
Juventus (olasz)-Bayern München (német) 20:45 ó
Maccabi Haifa (izraeli)-Girondins Bordeaux (francia) 20:45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Girondins Bordeaux 13 pont, 2. Juventus 8, 3. Bayern München 7, 4. Maccabi Haifa 0

B csoport:
Wolfsburg (német)-Manchester United (angol) 20:45
Besiktas (török)-CSZKA Moszkva (orosz) 20:45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Manchester United 10 pont, 2. VfL Wolfsburg 7 (8-5), 3. CSZKA Moszkva 7 (8-9), 4. Besiktas 4

C csoport:
Zürich (svájci)-Milan (olasz) 20:45
Marseille (francia)-Real Madrid (spanyol) 20:45
Az állás: 1. Real Madrid 10 pont, 2. AC Milan 8, 3. Olympique Marseille 7, 4. FC Zürich 3

D csoport:
Chelsea (angol)-APOEL Nicosia (ciprusi) 20:45
Atlético Madrid (spanyol)-Porto (portugál) 20:45
Az állás: 1. (és továbbjutott) Chelsea 13 pont, 2. (és továbbjutott) FC Porto 9, 3. Atlético Madrid 3, 4. APOEL Nicosia 2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×