eur:
393.02
usd:
366.21
bux:
66883.41
2024. április 26. péntek Ervin

Kiesett a Real Madrid a BL-ből

Ismét nem jutott túl a Real Madrid a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjén, erősen oszlik az ősszel jó szerepléssel alapozgatott Schuster-legenda. A királyi klub játékosai kifejezetten ötletszegény futballt mutattak, a Roma nagyon okos játékkal, simán továbbjutott. A Chelsea érvényesítette a papírformát az Olympiakosz ellen, míg a Porto és a Schalke csatája tizenegyes-párbajban dőlt el, a németek javára

A Real Madridnak az első félidőben szinte helyzete sem akadt (Julio Baptista Mexés szorításában lőhetett csak kapura az egyetlen ígéretes lehetőségnél), ezzel szemben Aquilani kapufájával a Roma közel állt a gólhoz. Luciano Spalletti együttese nagyon okosan futballozott.

Stratégiája három alapkomponensből állt: minél kevesebbet kockáztatni, leszűkíteni a Madrid területét, Robinhót kikapcsolni a játékból. Mindhárom sikerült. A Madrid a második félidőre sem tudott sokat változtatni.

Schusternek a sok sérült miatt meglehetősen szűkös volt a lehetősége a változtatásra, végül Miguel Torres, Drenthe és Soldado szállt be - egyiküket sem hívná elsőnek az, akinek ég a háza. A Roma első góljáig Julio Baptista szabadrúgása jelentette a legnagyobb veszélyt a vendégek kapujára: a labda a kapufáról pattant ki.

Spalletti a 64. percben lehívta a pályáról Mancinit, s a montenegrói Vucsinicsot küldte pályára. Óriási húzás volt! A csatárt a Madrid a télen meg akarta venni - óriásit veszített azzal, hogy nem tette meg.

Vucsinicsot ugyanis nem tudták tartani a védők. Előbb Pepe fellökte, amiért megkapta a második sárga lapot - a Madrid emberhátrányba kényszerült. Majd Vucsinics passzából Tonetto középre emelt, Taddei pedig remek fejessel (s Heinze, ha van ilyen, passzív közreműködésével, mert hogy elfelejtett felugrani) bevette Iker Casillas kapuját.

Raúl két percen belül (alighanem lesről) kiegyenlített, de ez még közel sem volt elég a Madridnak. Ám arra jó volt, hogy Schuster csapata arra a sebességfokozatra kapcsoljon, amelyen végig játszania kellett volna. Ellenben túl késő volt, a Real még helyzetig sem jutott. Sőt: a 92. percben a Cannavarót megelőző Vucsinics még a kegyelemdöfést is megadta.

Az AS Roma kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé - a Farkasok két egymást követő évben is eljutottak Európa legjobb nyolc csapata közé. A Madridnak ez egyébként legutóbb 2004-ben sikerült, azóta a Juventus, az Arsenal, a Bayern München és most az AS Roma is kiejtette az egyenes kieséses szakasz első állomásán.

A Chelsea-nek meg sem kellett izzadnia az Olympiakosz ellen, Avram Grant együttese nagyon sima győzelmet aratott. Mintha tényleg jót tett volna a csapatnak a Ligakupa-döntőben elszenvedett vereség, azóta a West Hamet 4-0-ra, az Olympiakoszt 3-0-ra győzte le.

Michael Ballack (a mezőny legjobbja), Frank Lampard és Salomon Kalou szerezték a gólokat, a német középpályáson kívül különösen Joe Cole futballozott kitűnően. A Kékek kapuját egyébként Carlo Cudicini védte, miután közvetlenül a kezdés előtt Petr Cech bokasérülést szenvedett.

Lesz német csapat is a legjobb nyolc között! A Schalke a rendes játékidőben csak egy gólt kapott Portóban (Lisandro López szerezte), így hosszabbítást játszott a két csapat az Estadio Dragaóban. 120 perc alatt sem dőlt el a továbbjutás, így tizenegyes-párbajra került sor.

A Bajnokok Ligája történetében még sohasem zajlott két nap alatt két tizenegyes-csata. Most igen: a Fener után a Schalke is így harcolta ki a továbbjutást. A Porto játékosai nem bírták idegekkel a szétlövést, ellenben Neuer, a Schalke remeklő kapusa három lövést is megfogott.

Real Madrid-AS Roma 1-2 (tj.: a Roma 4-2-vel)
Chelsea-Olympiakosz 3-0 (tj.: a Chelsea 3-0-val)
Porto-Schalke 1-0 (tj.: a Schalke 1-1-gyel, tizenegyesekkel)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×