eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Amikor semmi sem sikerül...

Némileg váratlanul sima vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott a svédországi Európa-bajnokságon. A magyar együttes 34-27-re kapott ki Németországtól és ezzel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát a továbbjutás szempontjából.

Gyakorlatilag esélye sem volt a svédországi Európa-bajnokságon eddig fölényes magabiztossággal menetelő magyar válogatottnak a középdöntő első összecsapásán Németország ellen.

A magyar hölgyek az első perctől idegesen játszottak, így a németek gyorsan több gólos vezetést szereztek, amit aztán már nem sikerült ledolgozni. Jellemző, hogy az 5. percben Németh András szövetségi kapitány kénytelen volt lehozni a válogatott irányítóját, Görbicz Anitát és Siti Esztert beküldeni a helyére.

Sok minden ezt követően sem változott, a magyaroknak semmi sem sikerült, a németek pedig gyakorlatilag tetszés szerint érték el góljaikat.

A második félidőben némileg feljavult a magyar válogatott védekezése, ám a játékrész közepére már 11 gól volt a németek előnye. A vége 34-27 oda, a továbbjutás pedig bizonytalanná vált.

Így vélte a szövetségi kapitány is, aki szerint egyszerűen semmi sem sikerült a válogatottnak. "Kielemezni a történteket nincs idő, most azon kell lennünk, hogy szerdán legyőzzük a lengyeleket és megszerezzük az ötödik helyet. Természetesen nem feltartott kézzel megyünk majd ki csütörtökön sem a norvégok ellen, tisztességes meccset akarunk játszani velük, de nagyon sok góllal kéne győznünk a négy közé jutáshoz" - fogalmazott Németh András.

A válogatott szerda délután a Macedóniát 35-33-ra legyőző Lengyelországgal találkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×