Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az olaszok nyugodtak a botrány ellenére

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gianluigi Buffon, az olasz labdarúgó-válogatott kapusa azt állítja, hogy a Squadra Azzurra további világbajnoki szereplését nem fogja befolyásolni a hazájukban tovább gyűrűző futballbotrány.

"Tisztában vagyunk vele, hogy mi zajlik odahaza, azonban addig felesleges időpocsékolás ezzel foglalkozni, amíg nem születik végleges döntés, az pedig még odébb lesz. Kizárólag a vb-vel, a soron következő mérkőzéssel foglalkozunk" - mondta a Juventus 28 éves hálóőre.

Az olaszok hétfőn 17 órakor, Kaiserslauternben csapnak össze az ausztrálokkal a legjobb nyolc közé jutásért.

Csütörtökön hivatalosan is vádat emeltek a torinói együttesen kívül az AC Milan, a Lazio és a Fiorentina ellen. A bundaügy kapcsán 30 rendbeli feljelentés érkezett, számos sportolónak bíróság elé kell állnia a jövő szerdán kezdődő tárgyalás során. A per a tervek szerint július végéig tart.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető. A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása mellett hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódtak.