eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Veszélybe kerülhet az olasz világbajnoki szereplés

Pénzügyileg és erkölcsileg is súlyos az olasz bundabotrány hatása, amely a válogatott világbajnoki szereplését is veszélybe sodorhatja - mondta az InfoRádiónak Giancarlo Galavotti, a Gazzetta Dello Sport londoni tudósítója.

A botrány akkor pattant ki, amikor az olasz lapok publikálták Luciano Moggi, a Juventus volt menedzsere és magasrangú futballvezetők telefonbeszélgetéseit.

Ezek szerint a sportvezető több meccsen maga választott bírót, és a végeredményt is meghatározta.

A botránynak súlyos hatása van a Juventus-részvénytulajdonosokra is, akik közül sokan drukkerek és kisbefektetők egyben.

Veszteséges befektetés

Giancarlo Galavotti szerint egyebek mellett a futball által termelt pénzek miatt súlyos a botrány hatása.

Sokat vesztettek azok a cégek, amelyek pénzt fektettek az olasz klubokba, az olasz márkanevekbe, mások kétszer is meg fogják gondolni, hogy az olasz futballba invesztáljanak - hangsúlyozta a Gazzetta dello Sport munkatársa.

Mi lesz a válogatottal?

A sportújságíró szerint a botrány miatt az olasz futballválogatott világbajnoki szereplése is veszélybe kerülhet.

Lényegében még mindig nem tudni, hogy Marcello Lippi lesz-e az olasz válogatott edzője a vb-n, vagy hogy ott lesz-e a csapatban Gianluigi Buffon és Fabio Carnavaro. Velük szemben még mindig vizsgálat folyik.

Giancarlo Galavotti úgy vélte: az edző különösen kényes helyzetben van, mert a fia alkalmazottja annak az ügynökségnek, amelyet Luciano Moggi, a Juventus igazgatója irányított.

A fiúval kapcsolatban felmerült, hogy Moggi ügynöksége rajta keresztül próbált bejuttatni játékosokat a nemzeti válogatottba, és olyanokat mondott játékosoknak, hogy "csatlakozzatok hozzánk, és akkor apám betesz a válogatottba".

Ha ez igaznak bizonyul, akkor Lippinek le kell mondania. Eddig már lemondott az olasz labdarúgó szövetsége elnöke is, és úgy megyünk a világbajnokságra, hogy nem lesz mögöttünk politikai erő, amely képviselhetné az érdekeinket, ha ott bármi történne - tette hozzá a Gazzetta dello Sport londoni tudósítója.

Rendszerváltásra lenne szükség

A szakíró kitért arra, hogy az ügy a szurkolók hangulatát is negatívan befolyásolja, hiszen nem feltétlenül hihetnek annak, amit a pályán látnak.

Az újságíró szerint egyes híresztelésekkel szemben nem törlik majd a következő idényt Olaszországban, de teljesen át kell szervezni az olasz futballt.

Olyan ez, mint amikor egy ország radikális rendszerváltáson megy át. Ennek során esetleg a Serie A-ban húszról tizenötre, vagy még kevesebbre kell csökkenteni a klubok számát, de fontos, hogy az üzenet mindenki számára érthető legyen - hangsúlyozta Giancarlo Galavotti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×