INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 23. péntek
Bence

kevin spacey

zaklatás

bíróság

Nantucket, 2019. január 7. Kevin Spacey szeméremsértéssel és bántalmazással vádolt amerikai színész az ügyvédje, Alan Jackson (j) társaságában egy kerületi bíróságra érkezik vád alá helyezési eljárásra a Massachusetts állambeli Nantucketben 2019. január 7-én. Az Oscar-díjas színészt egy bostoni televíziós műsorvezetőnő jelentette fel azzal, hogy az akkor 18 éves fiának Spacey egy bárban alkoholt vett, majd megfogdosta őt. MTI/AP/The Inquirer and Mirror/Nicole Harnishfeger

Fordulat Kevin Spacey ügyében

Infostart / MTI

Kevin Spacey egyik szexuális zaklatási ügyét ejtette egy amerikai bíróság, mert a színészt vádló sértett nem volt hajlandó tanúskodni a bíróságon - számolt be róla a BBC News.

Az 59 éves filmsztárt korábban többen is megvádolták szexuális zaklatással. Egyik vádlója azt állította, hogy 2016-ban, 18 éves korában Spacey egy massachusettsi bárban próbálta meg leitatni és fogdosta.

Az ügyben bírósági eljárás indult, ám a bíróság szerdán ejtette az ügyet, mert a sértett nem volt hajlandó tanúvallomást tenni egy eltűnt mobiltelefonról, amely Spacey ügyvédje szerint bizonyította volna ügyfele ártatlanságát.

A sértettnek júliusban kellett volna a bíróság előtt megjelennie. A férfi azonban azt állította, hogy elvesztette azt a mobilt, amelyet a kérdéses éjszakán használt a bárban. Spacey ügyvédjei azzal vádolták meg a férfit, hogy letörölte az üzeneteket a telefonjáról. A sértett azonban az amerikai alkotmány ötös kiegészítésére hivatkozva nem volt hajlandó maga ellen vallani. Így

a helyi kerületi ügyészég a tanú hiányában ejtette az ügyet Spacey ellen.

A sértett július elején már bejelentette, hogy nem indít polgári pert a színész ellen.

A színészt először egy 26 éves férfi vádolta meg azzal, hogy még 14 éves korában egy házibulin Spacey szexuális kapcsolatba akart vele lépni.

Az Oscar-díjas színész a botrány kirobbanása után bocsánatot kért mindenkitől, akivel szemben esetleg megengedhetetlenül viselkedett, de azt állította, hogy nem emlékszik ezekre az ügyekre.

A vádak miatt a Netflix menesztette a nagy sikerű Kártyavár című sorozatból. A világ minden pénze című thrillerben, amit Ridley Scott rendezett 2017-ben, egy másik színésszel, Christopher Plummerrel forgatták újra a jeleneteit.

Nyitókép: MTI/AP/The Inquirer and Mirror/Nicole Harnishfeger
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018