INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

müpa

recirquel

kultúra

online közvetítés

Vasárnap este online adja a Müpa a Recirquel Non Solus című produkcióját

Vasárnap este online adja a Müpa a Recirquel Non Solus című produkcióját

Infostart / MTI

Első alkalommal tűzik online műsorra, és európai koncerttermek is közvetítik.

A cirkuszművészetet a tánccal ötvöző, az emberi létezés alapvető mérföldkövein átívelő, Vági Bence művészeti vezető által rendezett előadást több neves európai művészeti központ is közvetíti a Müpa és az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) összefogásának köszönhetően - olvasható a Recirquel közleményében.

A produkciót május 2-án este 8 órától, egyszeri alkalommal vetítik online stream formájában a Müpa honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Mint felidézik, a Müpa 2011 óta tagja az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO), aminek köszönhetően az elmúlt évtizedben számos külföldi alkotó mutatkozhatott már be a magyar közönség előtt, illetve a hazai művészeknek is lehetőségük nyílt a kontinens legjelentősebb színpadain megmutatni magukat.

Ennek jegyében a szervezet tagjai a járvány ideje alatt is megosztják egymással egy-egy kiemelkedő produkciójukat, kihasználva az online tér lehetőségeit. Vasárnap este a Recirquel előadását Portugáliától Svédországig számos európai művészeti központ közönsége követheti az intézmények saját közösségimédia-felületein.

A Magyarországon 2015-ben bemutatott Non Solus két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, a produkció szavak nélkül, a testek kifejező erejét használva arra keresi a választ, hogy hogyan keletkezett az élet, milyen pozíciót foglal el test és lélek, hogyan élhető az élet.

"Május 2-án első alkalommal látható a Müpa online közvetítéssorozatának keretében a Recirquel Non Solus című... Közzétette: Müpa Budapest2021. május 1., szombat

Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes előadása műfaji határokon átívelő produkció, tánc és cirkusz találkozása. A dramaturgia, a látvány és a zene által sugallt szakralitás végigkíséri a darabot, amelynek hangzásvilága Bach műveit elektronikus zenével összekomponálva, és Fassang László kortárs orgonáján lejátszott futamokkal kísérve válik misztikussá - olvasható a produkcióról, amelyet 2019-ben a New York-i Brooklyn Academy of Music (BAM) kulturális összművészeti központban is sikerrel mutattak be.

Nyitókép: Facebook/Recirquel
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018