eur:
394.07
usd:
365.23
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Facebook/Recirquel

Vasárnap este online adja a Müpa a Recirquel Non Solus című produkcióját

Első alkalommal tűzik online műsorra, és európai koncerttermek is közvetítik.

A cirkuszművészetet a tánccal ötvöző, az emberi létezés alapvető mérföldkövein átívelő, Vági Bence művészeti vezető által rendezett előadást több neves európai művészeti központ is közvetíti a Müpa és az Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) összefogásának köszönhetően - olvasható a Recirquel közleményében.

A produkciót május 2-án este 8 órától, egyszeri alkalommal vetítik online stream formájában a Müpa honlapján, Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Mint felidézik, a Müpa 2011 óta tagja az Európai Hangversenytermek Szervezetének (ECHO), aminek köszönhetően az elmúlt évtizedben számos külföldi alkotó mutatkozhatott már be a magyar közönség előtt, illetve a hazai művészeknek is lehetőségük nyílt a kontinens legjelentősebb színpadain megmutatni magukat.

Ennek jegyében a szervezet tagjai a járvány ideje alatt is megosztják egymással egy-egy kiemelkedő produkciójukat, kihasználva az online tér lehetőségeit. Vasárnap este a Recirquel előadását Portugáliától Svédországig számos európai művészeti központ közönsége követheti az intézmények saját közösségimédia-felületein.

A Magyarországon 2015-ben bemutatott Non Solus két ember egymásra találásának története, akik útjukon az emberi létezés alapvető mérföldkövei, a születés és az elmúlás között bejárják a képzelet világainak legbenső mélységeit - olvasható a darab ismertetőjében.

Mint írják, a produkció szavak nélkül, a testek kifejező erejét használva arra keresi a választ, hogy hogyan keletkezett az élet, milyen pozíciót foglal el test és lélek, hogyan élhető az élet.

"Május 2-án első alkalommal látható a Müpa online közvetítéssorozatának keretében a Recirquel Non Solus című...

Közzétette: Müpa Budapest2021. május 1., szombat

Illés Renátó artista és Zsíros Gábor táncművész kétszemélyes előadása műfaji határokon átívelő produkció, tánc és cirkusz találkozása. A dramaturgia, a látvány és a zene által sugallt szakralitás végigkíséri a darabot, amelynek hangzásvilága Bach műveit elektronikus zenével összekomponálva, és Fassang László kortárs orgonáján lejátszott futamokkal kísérve válik misztikussá - olvasható a produkcióról, amelyet 2019-ben a New York-i Brooklyn Academy of Music (BAM) kulturális összművészeti központban is sikerrel mutattak be.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×