eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója beszél a színház 125. évadának évadhirdető sajtótájékoztatóján 2020. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Rudolf Péter: jelenleg biztonságosabb hely alig akad a Vígszínháznál

A járványügyi eljárásoknak megfelelően fertőtlenítették a Vígszínház épületét, miután kiderült, hogy a társulat egyik fiatal, külsős művészének pozitív lett a koronavírus-tesztje. Rudolf Péter igazgató az InfoRádiónak elmondta, a színház összes dolgozója jól van, szeptember 4-től várják a közönséget.

Rudolf Péter az InfoRádió kérdésére megerősítette, továbbra is minden társulati tag jól van a Vígszínház kötelékéből, akik a koronavírusos közreműködővel érintkeztek, sőt, az érintett külsős művész sem mutat tüneteket, tehát szerencsés módon vészeli át a megbetegedést.

A teátrum fertőtlenítésével kapcsolatban közölte, az teljes mértékben a Nemzeti Népegészségügyi Központ eljárásrendjének megfelelően történt, amit az országos tisztifőorvos által előírt vírusölő szerrel végezték el, messzemenően túl azokon a területeken is, ahol egyébként bárki megfordulhatott a színházban, akár mint kontaktszemély. „Tehát biztonságosabb hely alig akad” – fogalmazott a színházigazgató.

Mint ismert, a budapesti színházak, valamint a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság képviselői augusztus elején egyeztettek, és kidolgozták a színházi járványügyi intézkedéseket. Ezzel kapcsolatban Rudolf Péter úgy fogalmazott, természetesen a Vígszínház is csatlakozott ehhez, ugyanakkor

éltek az elfogadott protokoll azon lehetőségével, hogy ki–ki a saját hatáskörében szigoríthat, ha úgy gondolja,

így be is vezették az eshetőségből kötelezővé téve a maszkhasználatot és a lázmérést.

Rudolf Péter kiemelte, miután a prevenció a lényeg, az egész belső munkarendjükön szigorítottak, ahogyan a közönség egymással való találkozásán is. Hangsúlyt fektettek például arra, hogy ha valaki olyan kellemetlen helyzetbe kerül, hogy a hőmérsékletmérés miatt nem léphet be a színházba, annak lehetősége legyen azonnal visszaváltania a jegyét, vagy másik előadásra cserélnie azt, valamint még több helyszínre helyeztek ki fertőtlenítőszereket. Mint mondta, bizonyos munkakörök esetében fokozott fegyelmet igényel a maszkhasználat, amelyet most minden dolgozótól kér.

„Azt gondolom, amit jelenleg az orvostudomány, a jog és a jogos emberi ösztön előír, azt megtettük”

– hangsúlyozta Rudolf Péter.

Emlékeztetett, a Vígszínház egy telt házas Pál utcai fiukkal indított volna, majd következett volna A nagy Gatsby, az általa rendezett A Nyugat császárával pedig a POSZT-on szerepeltek volna, azonban a kialakult járványügyi helyzet miatt arrébb és arrébb kénytelenek tenni az előadásokat, amit a társulat valamennyi tagja nehezen visel, hiszen mindenki már játszana. Ugyanakkor nagyon jól esett számára az a megértés és sok empatikus megszólalás különböző fórumokon, amelyek a közönség részéről érkeztek. Ezért ígérete szerint

igyekeznek minél előbb pótolni minden elmaradt előadást.

Végezetül hozzátette: miután elsőként a Vígszínház futott bele ebbe a balszerencsés helyzetbe, a tapasztalataikat szívesen megosztják bárkivel a jövőben, hogy közösen tudják kezelni a hasonló eseteket, Budapesten és az egész országban, színháziak és nem színháziak egyaránt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×