INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 5. szerda
Krisztina

szirtes tamás

madách színház

színház

háztető

Fölfelé bővül a Madách Színház – színházi estek jönnek a háztetőn

"Fölfelé" bővül a Madách Színház – színházi estek jönnek a háztetőn

InfoRádió

Szirtes Tamás a közönségnek a színházélmény mellett a biztonságérzetet is vissza akarja adni, 70 fős játszóhely létesül a teátrum tetején.

A Madách Színház júliusban és augusztusban is várja közönségét, duettkoncerteket rendeznek új játszóhelyükön, a Madách Tetőteraszán.

"Rendkívül boldogok vagyunk, hogy a színházak végre működhetnek. Nagyon régen vártuk ezt. A Madách eddig is rengeteg akciót hajtott végre, elindítottunk egy online színházat, de azért az igazi mégiscsak az élő kapcsolat a nézőkkel" – lelkendezett a teátrum igazgatója az InfoRádióban.

Szirtes Tamás elmondta, bár megnyithatnák már a színház belső tereit is, de csodálatos adottságként a színháznak van egy különleges tetőtere, amely egy "nagyvárosi, romantikus tetőtér a házak között a Hársfa utcában, rendkívül szép, hangulatos, nagy terület", színházi játszásra még nem használták – eddig.

"Arról van szó, hogy

az embereket vissza kell szoktatni a színházba,

vissza kell nekik adni a színház varázsát, másrészt a biztonságérzetüket is valamilyen módon segíteni kell, ez pedig ideális megoldás" – mondta a tető játszóhelyként való bevonásáról Szirtes Tamás.

Július 2-án indulnak a tetőkoncertek, a területet pedig fedhetővé is teszik, így a szemerkélő eső nem lesz akadály.

Az ismert duetteket a színház musicalrepertoárjából szedik össze, a hét legismertebbet Az operaház fantomjából, a Nyomorultakból, a Mamma miából és például a Rocksuliból emelik ki. Mindegyik darab főszereplőpárosa lép majd fel a "Színház, szerelem és..."-esteken. Látható-hallható lesz mások mellett Miller Zoltán, Dolhai Attila, Gallusz Nikolett és Szemenyei János, összesen 14 művész.

A közönség férőhelyeinek száma 70.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Madách Tetőterasz - Szirtes Tamás
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018