INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

udvaros dorottya

földes eszter

színész

színház

az utolsó tűzijáték

bethlen téri színház

Földes Eszter (b) és Udvaros Dorottya Az utolsó tűzijáték című dráma próbáján a Bethlen Téri Színházban 2019. január 7-én. A Jens Christian Grondahl és Alex Broun művei alapján készült színdarabot január 8-án mutatják be Csábi Anna rendezésében.

Udvaros Dorottyát nem izgatják a csípőből megoldható dolgok

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Egy anya-lánya kapcsolatról szól a Bethlen Téri Színház kedd esti, Az utolsó tűzijáték című bemutatója. A darabot Csábi Anna rendező egy dán drámából és egy ausztrál történetből gyúrta össze. Udvaros Dorottya és Földes Eszter a két főszereplő.

Sötét darabként írta le "Az utolsó tűzijáték" dán összetevőjét, az ausztrál szálat viszont egy harmonikus anya-lánya kapcsolatban az összegyúrt történetben ápolónőt alakító Udvaros Dorottya az InfoRádió megkeresésére.

"Igaz, hogy az anya utolsó szilveszter estéjén játszódik ez a történet, de mégis az egész nagyon derűs vidám, kifejezetten humoros. A dán történetben egy lány megy meglátogatni az anyját egy szanatóriumba, és valószínűleg ez lesz az utolsó találkozásuk, ami nem is valósul meg egyébként", - fogalmazott a Kossuth-díjas színművész, aki szerepe szerint az anya gondozóját játssza.

A két történetnek szerinte nem is kell kapcsolódnia egymáshoz, "kicsit olyan, mint egy keretjáték", de

a szülő-gyerek viszonyt és a különböző felelősségrétegeket boncolgatja maga a darab.

A dán szálban Udvaros Dorottya az anya ápolónőjét alakítja, és az előadást rendező Csábi Annának rögtön Udvaros Dorottya jutott eszébe erről a karakterről. Erről Udvaros Dorottya azt mondta, hogy "nehéz karakter", de nem is gondolja, hogy bármelyik szerep könnyű lenne. Mint mondta, a csípőből megoldható feladatok soha nem is izgatták. Inkább azok a nehézségek számára az izgalmasak, amelyekkel meg kell küzdenie a próbafolyamat során, amíg közel kerül a figurához, melyek azok a rejtett tartalmak, amelyeket munka közben színészként és emberként is felfedezhet.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Az utolsó tűzijáték - Bethlen Téri Színház, Udvaros Dorottya
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018