INFORÁDIÓ 
2019. január 18. péntek
Piroska

udvaros dorottya

földes eszter

színész

színház

az utolsó tűzijáték

bethlen téri színház

Földes Eszter (b) és Udvaros Dorottya Az utolsó tűzijáték című dráma próbáján a Bethlen Téri Színházban 2019. január 7-én. A Jens Christian Grondahl és Alex Broun művei alapján készült színdarabot január 8-án mutatják be Csábi Anna rendezésében.

Udvaros Dorottyát nem izgatják a csípőből megoldható dolgok

Infostart / InfoRádió - Seres Gerda

Egy anya-lánya kapcsolatról szól a Bethlen Téri Színház kedd esti, Az utolsó tűzijáték című bemutatója. A darabot Csábi Anna rendező egy dán drámából és egy ausztrál történetből gyúrta össze. Udvaros Dorottya és Földes Eszter a két főszereplő.

Sötét darabként írta le "Az utolsó tűzijáték" dán összetevőjét, az ausztrál szálat viszont egy harmonikus anya-lánya kapcsolatban az összegyúrt történetben ápolónőt alakító Udvaros Dorottya az InfoRádió megkeresésére.

"Igaz, hogy az anya utolsó szilveszter estéjén játszódik ez a történet, de mégis az egész nagyon derűs vidám, kifejezetten humoros. A dán történetben egy lány megy meglátogatni az anyját egy szanatóriumba, és valószínűleg ez lesz az utolsó találkozásuk, ami nem is valósul meg egyébként", - fogalmazott a Kossuth-díjas színművész, aki szerepe szerint az anya gondozóját játssza.

A két történetnek szerinte nem is kell kapcsolódnia egymáshoz, "kicsit olyan, mint egy keretjáték", de

a szülő-gyerek viszonyt és a különböző felelősségrétegeket boncolgatja maga a darab.

A dán szálban Udvaros Dorottya az anya ápolónőjét alakítja, és az előadást rendező Csábi Annának rögtön Udvaros Dorottya jutott eszébe erről a karakterről. Erről Udvaros Dorottya azt mondta, hogy "nehéz karakter", de nem is gondolja, hogy bármelyik szerep könnyű lenne. Mint mondta, a csípőből megoldható feladatok soha nem is izgatták. Inkább azok a nehézségek számára az izgalmasak, amelyekkel meg kell küzdenie a próbafolyamat során, amíg közel kerül a figurához, melyek azok a rejtett tartalmak, amelyeket munka közben színészként és emberként is felfedezhet.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Az utolsó tűzijáték - Bethlen Téri Színház, Udvaros Dorottya
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018