eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk
Földes Eszter (b) és Udvaros Dorottya Az utolsó tűzijáték című dráma próbáján a Bethlen Téri Színházban 2019. január 7-én. A Jens Christian Grondahl és Alex Broun művei alapján készült színdarabot január 8-án mutatják be Csábi Anna rendezésében.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Udvaros Dorottyát nem izgatják a csípőből megoldható dolgok

Egy anya-lánya kapcsolatról szól a Bethlen Téri Színház kedd esti, Az utolsó tűzijáték című bemutatója. A darabot Csábi Anna rendező egy dán drámából és egy ausztrál történetből gyúrta össze. Udvaros Dorottya és Földes Eszter a két főszereplő.

Sötét darabként írta le "Az utolsó tűzijáték" dán összetevőjét, az ausztrál szálat viszont egy harmonikus anya-lánya kapcsolatban az összegyúrt történetben ápolónőt alakító Udvaros Dorottya az InfoRádió megkeresésére.

"Igaz, hogy az anya utolsó szilveszter estéjén játszódik ez a történet, de mégis az egész nagyon derűs vidám, kifejezetten humoros. A dán történetben egy lány megy meglátogatni az anyját egy szanatóriumba, és valószínűleg ez lesz az utolsó találkozásuk, ami nem is valósul meg egyébként", - fogalmazott a Kossuth-díjas színművész, aki szerepe szerint az anya gondozóját játssza.

A két történetnek szerinte nem is kell kapcsolódnia egymáshoz, "kicsit olyan, mint egy keretjáték", de

a szülő-gyerek viszonyt és a különböző felelősségrétegeket boncolgatja maga a darab.

A dán szálban Udvaros Dorottya az anya ápolónőjét alakítja, és az előadást rendező Csábi Annának rögtön Udvaros Dorottya jutott eszébe erről a karakterről. Erről Udvaros Dorottya azt mondta, hogy "nehéz karakter", de nem is gondolja, hogy bármelyik szerep könnyű lenne. Mint mondta, a csípőből megoldható feladatok soha nem is izgatták. Inkább azok a nehézségek számára az izgalmasak, amelyekkel meg kell küzdenie a próbafolyamat során, amíg közel kerül a figurához, melyek azok a rejtett tartalmak, amelyeket munka közben színészként és emberként is felfedezhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×