eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Különleges Picasso-festményt árvereznek el New Yorkban

Több mint hatvan millió dollárt (16,4 milliárd forint) hozhat Pablo Picasso egy kabaréénekest ábrázoló erotikus festménye és az annak hátoldalán található portré a Sotheby's aukciósház november 5-ére meghirdetett New York-i árverésén.

A spanyol művész kék korszakából származó, La Gommeuse című festményt a dúsgazdag üzletember, William Koch bocsátja árverésre. Az 1901-ből való alkotás hátoldalán Picasso műkereskedőjének, Pere Manachnak a kissé obszcén portréja látható.

A Sotheby's szerint a második alkotást a La Gommeuse 2000-ben való restaurálásakor fedezték fel. A rajta szereplő felirat azt sugallja, hogy Picasso ajándéknak szánta a képet Manachnak.

A november 5-i liciten Koch-gyűjteményének egy másik darabja, Claude Monet 1908-as, Tavirózsák című festménye is új gazdára találhat. Az alkotás leütési árát 30-50 millió dollár közé becsülik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×