Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Így emlékeznek a magyar dráma napjára Budaörsön

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A budaörsi polgármesteri hivatal számos munkatársa, a helyi főépítész, több civil szervezet, valamint a Pest megyei településen élő és alkotó művészek, muzeológusok, színészek, művészettörténészek és építészek közül is sokan fogtak össze, hogy méltóan emlékezzenek meg a kulturális örökség, valamint a magyar dráma napjáról a hétvégén.

A programokat A XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány fogja össze - tájékoztatta Tircsi Anikó kuratóriumi elnök az MTI-t.

A budaörsi régészeti múzeumban szombaton és vasárnap a településen folyó feltárások és helytörténeti kutatások eredményeit bemutató városrégészeti kiállítás és múzeumpedagógiai foglalkozás érdemel külön figyelmet, de a szombati kőhegyi pincetúrára is sokakat várnak.

Vasárnap délután a budaörsi Latinovits Színház kulisszái mögé tekinthetnek be az érdeklődők szakmai vezető segítségével, ezt követően a volt présházból kialakított Adler étteremben ismeretlen szerzők műveit mutatják be a színház művészei.

Ugyanebben az időpontban a Bercsényi-kastélyban (a volt posta épületében) előadással egybekötött építéstörténeti bemutató, valamint Budaörs és a kastély múltját, jövőjét vázoló program zajlik zenés irodalmi összeállítással egybekötve.

A kastélytól nem messze lévő Zichy-majorban is lesz vasárnap délután történelmi túra az alpolgármester vezetésével. A majorban (az 1720-ban épült Bercsényi-Zichy-kastély gazdasági központjában) az uradalom számára dolgozó szakemberek: kádárok, bognárok és mások, kaptak helyet, de az épületben tárolták az itt megtermelt mezőgazdasági termékeket is. A Zichy-major pincegalériájában rendszeresen rendeznek kiállításokat, e hét végén a Hatok Művészeti Csoport és St. Martin kiállításának megnyitójára kerül sor. A tárlat október 20-áig látogatható.