eur:
396.1
usd:
354.84
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Wikipédia

Ikonikus fegyverre lehet licitálni

Bruce Lee nuncsakuját is meg lehet venni, és a napszemüvegeit is.

Bruce Lee legendás nuncsakujai, amelyeket A Sárkány közbelép című filmjében használt, hamarosan árverésre kerülnek. Szeptember 28-án egy különleges aukción lesz lehetőség licitálni a híres harcművész emléktárgyaira, köztük ezekre az ikonikus fegyverekre is - írja a hirado.hu.

A nuncsakuk, amelyeket Bruce Lee a film emlékezetes barlangi harci jelenetében használt, kifejezetten az ő elképzelései alapján készültek. Könnyű anyagból, habszivacs bevonattal és bőrrel megerősítve, a nagy hőségben is kiváló fogást biztosítottak a sztárnak, akinek gyakran izzadt a tenyere a meleg miatt.

Valamint egy pár vintage Persol Ratti napszemüveg, amelyet Lee gyakran hordott – ezek árát 12 000 dollárra becsülik. A szemüveg nemcsak divatkellékként vált híressé, hanem praktikus szerepe is volt, mivel a harcművész fényérzékenységben szenvedett.

Az árverésen továbbá olyan egyedi tárgyakra is licitálhatnak a rajongók, mint például pillangó kardok, bo botok, valamint Bruce Lee által kézzel rajzolt illusztrációk, amelyek a Zöld darázs című televíziós sorozatban játszott karakterét, Katót ábrázolják.

Bruce Lee, akit a modern harcművészet egyik legnagyobb alakjaként tartanak számon, mindössze 32 évesen hunyt el agyödéma következtében 1973-ban Hongkongban.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×