eur:
395.79
usd:
368.71
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Unsplash

Lángol egy menekülttábor Rafahban az izraeliek légicsapása után

Azután került sor a támadásra, hogy az izraeli védelmi erők szerint a Hamász vasárnap hónapok után először lőtt ki rakétákat Tel-Avivra.

Izrael csapást mért Rafahban egy menekülttáborra, a gázai egészségügyi minisztérium és palesztin orvosok szerint legalább 35 ember meghalt - írja a CNN híradása nyomán a HVG.

A közösségi médiába feltöltött felvételek tanúsága szerint a helyszínen hatalmas tűz van. A célterületen egy konténer állt, ami több tucat családnak adott menedéket - írják. Az izraeli hadsereg közölte, hogy csapást mért a Hamász egyik táborára a térségben, megölve a militáns csoport két magas rangú tisztviselőjét.

A támadásban meghalt Jaszin Rabiát, aki a Hamász parancsnoka volt Júdeában és Szamáriában, valamint Khaled Nagart, aki a Hamász egyik magas rangú tisztviselője volt ugyanezen területeken.

A gázai hatóságok és a Palesztinai Vörös Félhold Társaság (PRCS) közölte, hogy a célba vett területet, Rafahtól északnyugatra fekvő Tal al-Sultant Izrael "biztonságos zónának" jelölte ki.

A gázai egészségügyi minisztérium közlése szerint a halottak és sebesültek többsége nők és gyerekek voltak.

Hozzátették, egyetlen rafahi kórház sem tudta fogadni a sérülteket.

A Hamász a támadást "mészárlásnak" nevezte, és kijelentette, hogy személyesen az amerikai kormányt és Joe Bident tartja felelősnek. A szervezet szerint Izrael nem hajtott volna végre légi csapásokat "amerikai támogatás nélkül, és anélkül, hogy zöld utat kapott volna Rafah lerohanásához, annak ellenére, hogy a város túlzsúfolt volt a lakóhelyüket elhagyni kényszerült állampolgárokkal". A szélsőséges iszlamista szervezet nemzetközi beavatkozást követel.

Címlapról ajánljuk

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×