eur:
389.25
usd:
362.92
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: pixabay

Az esküvő sem volt szent a palesztinoknak New Yorkban

Egyházi szertartás megzavarása miatt eljárás indult azon palesztinpárti aktivisták ellen, akik tüntetéssel akadályozták a Szent Patrik-székesegyházban tartott húsvéti vigíliát szombaton késő este - közölte New York rendőrsége.

A Timothy Dolan bíboros, New York érseke által tartott szertartást a demonstrálók kiabálással zavarták meg a hívekkel zsúfolt székesegyházban, és feliratot próbáltak kifeszíteni. Skandálásaikban "szabad Palesztinát" követeltek.

A rendőrség három embert bilincsben vezetett el és őrizetbe vett.

A tüntetők egyike tavaly ősszel a US Open tenisztornát klímaaktivistaként zavarta meg, akkor az egyik központi pálya talajához rögzítette ragasztóval saját tenyerét.

Timothy Dolan bíboros nem reagált az incidensre, húsvét vasárnapjára a közösségi médiában megjelentetett üzenetében azt írta, hogy az "emberi lény" a reményre lett teremtve, és hozzátette, "senki nem pusztíthatja el az élet ajándékát, amit örökkévalónak szántak".

Az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciája a nagyhét kezdetén imára és békére felszólító üzenetet tett közzé a háború lezárása érdekében.

A Szent Patrik-székesegyház New York legnagyobb katolikus temploma, amelyben 2400 ülőhely található.

Szombaton New York belvárosában, a Times Square-en palesztinpárti, Izrael-ellenes tüntetők tömege gyűlt össze - egyes beszámolók szerint ezrek - a "Palesztin föld napjának" elkeresztelt demonstráción, amelyen azonnali tűzszünetet követeltek. A résztvevők közül a rendőrség szintén többeket őrizetbe vett. Szombaton az Egyesült Államok több városába hirdettek hasonló megmozdulásokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×