eur:
390.84
usd:
365.41
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Késes ámokfutásba kezdett egy nő a tokiói metrón

Egy húszas éveiben járó nő többeket is megsebesített az egyik tokiói metróvonalon - úgy tűnik, áldozatait véletlenszerűen választotta ki.

A szerelvény JR Okacsimacsi és Akihabara állomások között közlekedett szerda este, amikor egy nő az utasokra támadt késével. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint négy férfi sérült meg, de nem ismerték az elkövetőt – írja a Kyodo híradása alapján az Index.

A támadásra reagálva az emberek megnyomták mind a vonaton, mind az Akihabara állomás peronján található vészjelzőket a szerelvény megérkezésekor. A hatóságokat az állomás munkatársa este 22:55 körül hívta.

Az utasok lefogták az ámokfutó nőt a rendőrség érkezéséig, akit aztán az egyenruhások gyilkossági kísérlet gyanújával letartóztatták a nőt és lefoglalták a fegyvert - tette hozzá a testület szóvivője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×