eur:
390.67
usd:
366.06
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetőit hívta meg az EPC tanácskozására.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

"Innen is jól látszik, hogy Brüsszelben áll a bál" - Orbán Viktor videón üzent a magyaroknak

A brüssszeli költségvetés zűrzavaros, a #MigrationPact megbukott, az orosz-ukrán háborúra vonatkozó brüsszeli stratégia pedig alapvetően hibás - írta ki az X-en a kormányfő.. Ebben a helyzetben Magyarország egyetlen költségvetési módosító javaslatot sem tud támogatni.

Ebben a helyzetben Magyarország egyetlen költségvetési módosító javaslatot sem tud támogatni - olvasható Orbán Viktor legújabb X-posztjában, amelyben egy magyarázó videó is látható és hallható.

A magyar miniszterelnök Spanyolországból jelentkezett be és a brüsszeli eseményekről mondta el véleményét. Mindezt annak apropóján, hogy ott van az európai miniszterelnökök csúcstalálkozóján Grenadában.

Orbán Viktor arról beszél, hogy "Brüsszel több pénzt akar adni a háborúra, és ezért többlet befizetést vár el a tagállamoktól". Ezt Magyarország, mármint a költségvetés módosítását nem fogja megszavazni.

Az Euronews korábban arról írt, hogy Orbán Viktor a hátsó bejáraton közelítette meg a tanácskozást, és amikor riporterek arról kérdezték, hogy miért nem a főbejáraton megy be, mint a többiek, - akik a szokásoknak megfelelően pár szóban úgynevezett doorstep sajtótájékoztatót is tartanak ilyenkor - akkor azt válaszolta, hogy a tárgyalás még csak most kezdődik, és

nem szépségversenyre jött.

Címlapfotónkon Orbán Viktor kormányfő (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×