eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Szuzuka, 2012. október 5.Michael Schumacher, a Mercedes hétszeres világbajnok német versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Japán Nagydíjának első szabadedzésén a szuzukai pályán 2012. október 5-én. A futamot október 7-én rendezik. (MTI/EPA/Diego Azubel)
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Michael Schumacher-interjú miatt perelhet a pilóta családja

Tíz éve nem láthatta a nagyvilág a síbalesetben megsérült hétszeres F1-világbajnokot, a Die Aktuelle magazin mesterséges intelligenciával íratott nevében interjúválaszokat.

Michael Schumacher a francia Alpokban síelt családja körében 2013-ban, amikor súlyos síbalesetet szenvedett. Ez agysérülést is okozott az akkor már visszavonult sportolónál, akinek állapota azóta sem ismert.

A Die Aktuelle című hetilap friss száma ugyanakkor címlapján mosolygó Schumacher-képpel jelent meg, azt ígérve, hogy a vele balesetet óta elkészített első interjút olvashatják az emberek hasábjain - írja The Guardian.

"Megtévesztően valósnak hangzott" - olvasható még a magazin címlapján.

A mesterséges intelligencia írta Schumacher-szöveg a következő: "Az életem teljesen megváltozott a baleset óta. Ez szörnyű időszak volt a feleségemnek, a gyermekeimnek és az egész családnak. Úgy megsérültem, hogy hónapokon át mesterséges kómában tartottak, másképp a szervezetem nem tudott volna megbirkózni a sérüléssel".

Balesetet óta családja óvja Schumacher magánéletét, kevesen láthatják és kevesen férhetnek hozzá az aktuális állapotáról szóló információkhoz.

"Együtt élünk, otthon, terápiát kap. Mindent megteszünk, hogy Michael jobban és kényelemben érezhesse magát, érezhesse a család közleségét, a kapcsot.

Családként élünk tovább, ahogy Michael szerette és szereti.

Folytatjuk az életünket. Ami magánügy, az magánügy. Fontos nekem, hogy ő is a saját magánletét élhesse, amennyire az lehetséges. Mindig megvédett minket, és most mi védjük őt" - fogalmazott felesége, Corinne Schumacher egy 2021-es Netflix-dokumentumfilmben.

A család jogi lépéseket tesz a magazinnal szemben. Michael Schumacher fia, Mick jelenleg a Mercedes tartalék pilótája, miután a Haas csapatánál elvesztette helyét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×